230
Ο Νίκος Κοτζιάς (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras / SOOC

Το -πολύ ρομαντικό- μήνυμα του Κοτζιά για το 2018

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2018, 14:20
Ο Νίκος Κοτζιάς (φωτογραφία αρχείου)
|George Vitsaras / SOOC

Το -πολύ ρομαντικό- μήνυμα του Κοτζιά για το 2018

Protagon Team Protagon Team 1 Ιανουαρίου 2018, 14:20

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

Θα μας πείτε, «αυτό είναι το ρομαντικό μήνυμα του υπουργού για τη νέα χρονιά;».

Οχι! Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στην τουρκική ανακοίνωση της Κυριακής, που επέκρινε την Ελλάδα επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη είχε δώσει άσυλο στον έναν από τους 8 τούρκους αξιωματικούς που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του κ. Ερντογάν.

Το ρομαντικό τουίτ του κ. Κοτζιά, οι ευχές του για τη νέα χρονιά, είναι εδώ.

«Ο νέος χρόνος στα όνειρά μας καταδύεται, στην κορυφή των κυμάτων αγωνιστικά τα ξεδιπλώνει, μαχητικά, αγαπησιάρικα. Ο νέος χρόνος την ελπίδα μας αγκαλιάζει και εύχεται ευτυχισμένο το 2018. Καλή χρονιά σε όλες και όλους».

Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού. Γλυκό, ρομαντικό, ονειροπόλο, αγαπησιάρικο, όπως ο ίδιος σημείωσε – το οποίο εννοείται πως σχολιάστηκε από τους χρήστες του Twitter.

Γι’ αυτό και μας έκανε εντύπωση, επειδή ήρθε έπειτα από τη συγκεκριμένη απάντηση που έδωσε προς την τουρκική πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, δεν συνηθίζεται σε υπουργό Εξωτερικών τέτοιου είδους εξωστρέφεια και, μάλιστα, στα social media.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...