216
Το τείχος έχει γείρει προς τη μεριά του Μεξικού | YouTube

Το πήρε ο Βοριάς το τείχος του Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 16:11
Το τείχος έχει γείρει προς τη μεριά του Μεξικού
|YouTube

Το πήρε ο Βοριάς το τείχος του Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 16:11

Επεσε από τους ισχυρούς ανέμους, τμήμα του περιβόητου τείχους που χτίζει ο Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι ατσάλινες πλάκες ύψους εννέα μέτρων έγειραν προς τη μεριά του Μεξικού, στα σύνορα των πόλεων Καλέξικο (στις ΗΠΑ) και Μεξικάλι (στο Μεξικό), την Τετάρτη.

Στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι με ταχύτητα 30-40 χλμ την ώρα.

Ευτυχώς η αστυνομία της μεξικανικής πόλης έκλεισε εγκαίρως τον δρόμο που περνά ακριβώς δίπλα από το τείχος και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το τμήμα αυτό ήταν υπό κατασκευή αλλά δεν είχε προλάβει να στεγνώσει το τσιμέντο στη βάση του και έτσι οι πλάκες δεν ήταν σταθερές.

Οι Αμερικανοί πήραν τις πλάκες από τη μεξικανική πλευρά και τις έστησαν ξανά με μεγαλύτερη προστασία από τους ανέμους αυτή τη φορά.

Το σημείο όπου έπεσε το τείχος – Business Insider

Η κατασκευή ενός τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα, μήκους τριών χιλιάδων χλμ, ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ, που όμως συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των Δημοκρατικών, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότησή του, ύψους 5,7 δισ. δολαρίων. Ετσι, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να περιορίσει το εγχείρημά του και να δώσει την εντολή να χτίσουν μόνιμο τείχος σε ορισμένα μόνο τμήματα των συνόρων, και αυτό από ατσάλι και όχι από τσιμέντο. Μόνο που αυτό δεν αποδεικνύεται και τόσο μόνιμο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...