176
Νεαρή υπάλληλος της εταιρίας διακοσμεί το «δέντρο» | Reuters

Το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης στολίστηκε στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 19:33
Νεαρή υπάλληλος της εταιρίας διακοσμεί το «δέντρο»
|Reuters

Το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης στολίστηκε στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 19:33

Πάνω από 2.000 χρυσά νομίσματα συνολικού βάρους 63 κιλών χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του πιο ακριβού χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ευρώπης το οποίο στολίστηκε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο.

Τα νομίσματα διέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η φίρμα εμπορίας χρυσού Προ Άουρουμ με την αξία του να ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ!

«Αυτά είναι τα 2018 Χρυσά Φιλαρμονικά νομίσματα που έχουν τοποθετηθεί με το χέρι σε αυτή την ακρυλική πυραμίδα ύψους περίπου τριών μέτρων. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πολύ ιδιαίτερο λόγω της αξίας του. Πρόκειται για 63 κιλά χρυσού που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ»,ανέφερε ο έμπορος χρυσού Μπέντζαμιν Σούμα.

Τα νομίσματα δημιουργήθηκαν από το Νομισματοκοπείο της Αυστρίας ενώ το δέντρο θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου ενώ μέχρι τότε θα περιφρουρείται, εύλογα, από ειδικούς φύλακες.

Για την ιστορία, το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο εκτίθεται στο Αμπού Ντάμπι και αποτελείται από χρυσό και πολύτιμους λίθους – αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...