295
Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χαρεί την πολιτική αποστρατεία της χωρίς εργασιακές έγνοιες, όμως κάποιοι την πιέζουν να δουλέψει στη show biz | REUTERS/ CreativeProtagon

Το Netflix ονειρεύεται τη σειρά «The Crown with Merkel»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 22:55
Η Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χαρεί την πολιτική αποστρατεία της χωρίς εργασιακές έγνοιες, όμως κάποιοι την πιέζουν να δουλέψει στη show biz
|REUTERS/ CreativeProtagon

Το Netflix ονειρεύεται τη σειρά «The Crown with Merkel»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 22:55

Η Ανγκελα Μέρκελ, ύστερα από τις εκλογές της 26ης τρέχοντος, δεν θα έχει πολιτική δουλειά. Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν επιθυμεί να έχει καμία άλλη: «Αποφάσισα να μην κάνω τίποτε», είπε δημοσίως η καγκελάριος της Γερμανίας.

Τόσο κατηγορηματική ήταν η παραπάνω φράση της, που το αντελήφθη και η ίδια και αμέσως συμπλήρωσε: «Απλώς θα περιμένω να δω τι θα γίνει». Σαν τι να γίνει, δηλαδή;

Πέρα από το ποιος θα συγκυβερνήσει με ποιον στο Βερολίνο, το θρίλερ έχει προ πολλού σχολάσει: όποιος πολιτικός δεν έχει οικονομικό πρόβλημα απολαμβάνει την αποστρατεία του, όποιος πολιτικός χρειάζεται λεφτά διαφημίζει πίτσες (ή κάνει διαλέξεις, γράφει βιβλία, κ.λπ.).

Το σκληρό (σχεδόν… προλεταριακό) παράδειγμα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που από πρόεδρος της Σοβιετικής Ενωσης έγινε πιτσαδόρος, διόλου δεν ταιριάζει στη Μέρκελ. Ούτε το στυλ του Μπιλ Κλίντον βέβαια, να μιλάει αριστερά και δεξιά και να αμείβεται αδρά για τα πτερόεντα.

Αν –για το κέφι της και μόνο– θελήσει να παίξει σε άλλο γήπεδο από αυτό της πολιτικής, έχει επιλογές. Ηδη της γίνονται προτάσεις. Να, ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Netflix έριξε μια ιδέα: «Σκέφτομαι τη σειρά ‘The Crown with Merkel’».

Ο εν λόγω Ριντ Χέστινγκς δήλωσε δημοσίως ότι «πιθανή συνεργασία με την καγκελάριο θα ήταν συναρπαστική, εφ΄όσον φυσικά αυτή θα ενδιαφερόταν». Μα, είναι δυνατόν να είναι ευάλωτο καλλιτεχνικό ψώνιο η σιδηρά Μέρκελ, η πολιτικός που φόρεσε τον σφιχτό δημοσιονομικό κορσέ σε όλη την Ευρώπη; Δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Εξάλλου, αυτή είναι από καιρό η αδιαφιλονίκητη σταρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο CEO του Netflix ήταν φιλόφρων: «Η Μέρκελ έχει χαρακτηρίσει μία ολόκληρη εποχή με την ηγεσία της, και για αυτόν τον λόγο της αξίζει μία σειρά όπως το The Crown» είπε.

«Εγώ βασίλισσα Ελισάβετ Β’», αναρωτήθηκε η Μέρκελ μόλις το πληροφορήθηκε, και χαμογέλασε. Δεν είπε τίποτε, εννοείται. Αλλά ήταν αδύνατον και να μη σκεφτεί: «Αυτή πού να με φτάσει…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...