300
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου για την παράδοση - παραλαβή αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας | INTIMEnews

Το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 01:04
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου για την παράδοση - παραλαβή αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας
|INTIMEnews

Το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 01:04

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δήλωνε στις τελευταίες του συνεντεύξεις ότι έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, και τα περισσότερα ονόματα να θεωρούνται πως έχουν ήδη «κλειδώσει» για τα κορυφαία -τουλάχιστον- υπουργεία, οι εκπλήξεις ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλείονται.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει εντός της ημέρας.

Στους λεγόμενους σίγουρους περιλαμβάνονται οι :

Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών

Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργείο Οικονομικών, με υφυπουργό τον (διευθυντή του γραφείου του κ. Μητσοτάκη) Στέλιο Πέτσα, αν ο τελευταίος δεν αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Αδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης – Επενδύσεων

Τάκης Θεοδωρικάκος στο υπουργείο Εσωτερικών

Κώστας Αχ. Καραμανλής στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Ανοιγμα με Πιερρακάκη – Χρυσοχοΐδη

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρείται βέβαιο ότι επιστρέφει ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο αναβαθμίζεται σε υπουργείο Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, υπουργός θα είναι ο επίσης προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ως επικρατέστερος για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εμφανίζεται ο Βασίλης Κικίλιας, με υφυπουργό τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αμφότερα τα ονόματα, και αντίστοιχα στο υπουργείο Υγείας, ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Στο υπουργείο Παιδείας η επιλογή Μητσοτάκη είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η Νίκη Κεραμέως, με την Σοφία Ζαχαράκη (νυν εκπρόσωπο της ΝΔ) να παίρνει θέση υφυπουργού. Ερωτηθείσα πάντως σχετικά κατά την παρουσία της στην εκλογική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η ίδια η κυρία Ζαχαράκη απέφυγε να επιβεβαιώσει οτιδήποτε.

Νέος Πρόεδρος της Βουλής, αναλαμβάνει ο Κώστας Τασούλας, στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία.

Συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση τέλος, θα έχουν ο εξ απορρήτων συνεργάτης και ανιψιός του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο προερχόμενος από τον ΣΕΒ, Ακης Σκέρτσος, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο στο πρωθυπουργικό Γραφείο φέρεται να αποκτούν οι Παναγιώτης Πικραμένος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...