439
Ο Αλέξανδρος Βασιλικός και η Κατερίνα Σαντίκου | ΞΕΕ

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο υιοθετεί την καινοτομία

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 26 Ιουνίου 2018, 20:44
Ο Αλέξανδρος Βασιλικός και η Κατερίνα Σαντίκου
|ΞΕΕ

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο υιοθετεί την καινοτομία

Χριστίνα Πουτέτση Χριστίνα Πουτέτση 26 Ιουνίου 2018, 20:44

Σε μια κίνηση που κοιτά στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς ταξιδίων, αλλά και τις ανάγκες του ξενοδοχειακού δυναμικού, με βάση την επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται στον τουρισμό, προχωρά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Συγκεκριμένα το ΞΕΕ επιχειρεί να εισάγει την κουλτούρα της καινοτομίας στα ελληνικά ξενοδοχεία και στον τομέα, στεγάζοντας και καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα του Συνδέσμου Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ενός cluster start up επιχειρήσεων με αντικείμενο τον τουρισμό.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να υποστηρίξει την ένταξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην (παγκόσμια) αγορά, λειτουργώντας ως «επιταχυντής» (accelerator), να εκπαιδεύσει περαιτέρω τα στελέχη τους, αλλά και να συνδέσει τις υπηρεσίες τους με τα μέλη του, για τη διαμόρφωση ενός καινοτόμου «οικοσυστήματος» που θα δημιουργεί τελικά προϊόντα και υπηρεσίες με μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής ξενοδοχίας και του τουρισμού ευρύτερα.

«Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός εξελίσσεται μέσα από την τεχνολογία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία «μεσο-μακροπρόσθεσμη κίνηση» που απαντά «στο στρατηγικό ζητούμενο για περισσότερη καινοτομία, περισσότερη τεχνολογία, περισσότερη γνώση μέσα στην καθημερινή οικονομική διαδικασία». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και στον κόσμο του τουρισμού αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας. Είμαστε εδώ γιατί στοχεύουμε στην καλλιέργεια καινοτομικού πνεύματος, στην ενίσχυση νέων ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και εκτός καθορισμένων πλαισίων και  έχουν την ικανότητα να βλέπουν κάτι νέο, ακόμη και σε πολύ παραδοσιακά και συνηθισμένα πράγματα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά. Το μεγάλο άλμα προς έναν πιο έξυπνο τουρισμό και μια πιο ευφυή οικονομία».

Σήμερα 21 νεοφυείς επιχειρήσεις με καινοτόμες ταξιδιωτικές και τουριστικές δραστηριότητες και ελληνικό ΑΦΜ, αποτελούν τα μέλη του Συνδέσμου, τα οποία πρόκειται να τεθούν υπό τη σκέπη του ΞΕΕ. Το πλήρες πρόγραμμα της δράσης αυτής θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Σκοπός του Συνδέσμου, o οποίος ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, ο σχεδιασμός τεχνολογίας και εφαρμογών για τον τουρισμό «που μπορούν να αξιοποιηθούν για την επαύξηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και η  κατάρτιση των μελών μας και η διασύνδεση τους με εξειδικευμένα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς», σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Νεοφυών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κατερίνα Σαντίκου.

Και κατέληξε: «Με την καθοριστική στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ένα accelerator – ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης των startups του τουρισμού στην Ελλάδα – το οποίο έχει ως σκοπό να φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εταιρείες ένα ικανό επίπεδο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους ή ακόμα να μπορέσουν να γίνουν εξωστρεφείς, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους και σε άλλες αγορές. Στην προσπάθεια αυτή, ευελπιστούμε να έχουμε τη στήριξη κάθε φορέα, ιδιωτικού και δημοσίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...