335
Τσίπρας και Ερντογάν σε προηγούμενο ραντεβού τους στην Αθήνα | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Το κλίμα έντασης καθυστερεί το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 16:36
Τσίπρας και Ερντογάν σε προηγούμενο ραντεβού τους στην Αθήνα
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Το κλίμα έντασης καθυστερεί το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 16:36

Βαριά… σκιά στην επικείμενη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη ρίχνει η τουρκική προκλητικότητα αλλά και οι εκατέρωθεν δηλώσεις, με τη γείτονα να ανεβάζει τους τόνους της ρητορικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα ρεπορτάζ έλεγαν πως ο Ιανουάριος παραμένει μεν ο πιθανότερος μήνας για να πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας το ταξίδι του στην Τουρκία, ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως οι υψηλοί τόνοι δεν βοηθούν στο να «κλείσει η ατζέντα» του ραντεβού.

Μάλιστα, η ημερομηνία ακόμα δεν έχει οριστεί και οι συζητήσεις των διπλωματών συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, απάντηση στη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη έδωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ξέρουν πως όποιο κι αν είναι το τίμημα δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μένουν μακριά από τις προβοκάτσιες, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν βαρύ τίμημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τούρκος υπουργός επεσήμανε πως η Άγκυρα έχει λάβει κάθε είδους μέτρο και έχει κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και δίκαια του λαού της.

Σημείωσε μάλιστα, πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Κύπρο που θα είναι εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Την ίδια στιγμή, για «πινγκ-πονγκ ρητορικής, που εντάσσεται στην αμηχανία και τη νευρικότητα που δημιουργεί το ενεργειακό ζήτημα και η υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών θέσεων από το διεθνές δίκαιο», έκανε λόγο στην κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ.

Τόνισε παράλληλα πως «η τήρηση και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα έχει έναν υπουργό Εξωτερικών περιορισμένης απασχόλησης και έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας, σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Έκανε μάλιστα γνωστό, πως στο χθεσινό εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει μια τέτοια δήλωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...