207
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης | φωτ. αρχείου

Ναύαρχος Αποστολάκης: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 18:00
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης
|φωτ. αρχείου

Ναύαρχος Αποστολάκης: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2018, 18:00

Αστραψε και βρόντηξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους στρατιωτικούς συντάκτες επ’ ευκαιρία των εορτών, σε μία δήλωση που ήδη ερμηνεύεται ως απάντηση στους πρόσφατους λεονταρισμούς στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ εκφράζοντας προφανώς τις απόψεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης  διαβεβαίωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν άμεση ισχυρή και αποτελεσματική απάντηση σε οποιονδήποτε επιβουλευθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως ο άξονας Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ αποτελεί το αντιστάθμισμα προς την Τουρκία και η τριμερής συνεργασία προχωρά με πολύ πιο γρήγορα βήματα απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά..

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης στις εν εξελίξει συζητήσεις για την ενίσχυση του Στόλου με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Αυστραλία με την τελευταία να μπορεί να αποτελέσει την ενδιάμεση λύση.

Όσον αφορά στο στρατηγικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, ανέφερε ότι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ήταν εφ’όλης της ύλης. Οι ΗΠΑ, τόνισε, αναζητούν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή και η Ελλάδα αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο που λειτουργεί ως γέφυρα σε αυτή την προοπτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...