311
Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ | IntimeNews

Απειλές από Τουρκία: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 11:31
Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ
|IntimeNews

Απειλές από Τουρκία: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2018, 11:31

Και ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται…

Διατηρώντας το κλίμα έντασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε μια απειλητική δήλωση – απάντηση στα όσα είπαν τις προηγούμενες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και ο Πάνος Καμμένος.

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. «Ολοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», δήλωσε ο Ακάρ. «Αυτή είναι η συμβουλή που δίνουμε στους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

Με αυτό τον τρόπο, ο τούρκος υπουργός Αμυνας απαντά στις δηλώσεις του έλληνα ομολόγου του και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», είχε πει ο κ. Καμμένος κατά την επίσκεψή του στη Λέρο.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στις δηλώσεις του, που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ το πρωί του Σαββάτου, ο Ακάρ έκανε ξανά αναφορά στο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», όπως είχε κάνει και στις δηλώσεις του την Πέμπτη, και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα «συμφέροντά» της.

«Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί καμία απόφαση σε βάρος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρήνης και της σταθερότητας, αλλά δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματά μας με κανένα κόστος.  Το τίμημα θα είναι βαρύ. Υπάρχουν όλα τα μέτρα και οι προετοιμασίες για αυτό το θέμα. Ολα όσα είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας. Οι προκλήσεις στην Κύπρο δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να κάνουν λάθος υπολογισμούς», τόνισε ακόμη ο Ακάρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News