325
Οι παίκτριες του «Next Top Model». Πλάνα από το παιχνίδι πρέπει να προβάλλονται μόνο το βράδυ. Και τι θα κάνουν τα πρωινάδικα; | Facebook/GNTM

Το ΕΣΡ επιβάλει πρόστιμο και… αποβάλλει το «Next Top Model»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 15:36
Οι παίκτριες του «Next Top Model». Πλάνα από το παιχνίδι πρέπει να προβάλλονται μόνο το βράδυ. Και τι θα κάνουν τα πρωινάδικα;
|Facebook/GNTM

Το ΕΣΡ επιβάλει πρόστιμο και… αποβάλλει το «Next Top Model»

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 15:36

Πόλεμο στα ριάλιτι κήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αρχής γενομένης μια απόφασή του για το δημοφιλές «Next Top Model». Σε πρώτη ανάγνωση η επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στο Star επειδή το περιεχόμενο της εκπομπής… υποβαθμίζει την ποιότητα δεν συνιστά έκπληξη, ούτε και πλήγμα για το κανάλι. Παράλληλα όμως το ΕΣΡ εξέδωσε και σύσταση για τη συγκεκριμένη εκπομπή ζητώντας να αναφέρεται η ένδειξη «Απαραίτητη η γονική συναίνεση». Αυτό μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Μετά τις καταγγελίες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο Φύλων και την έγκληση του Star σε απολογία για το «Next Top Model», το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στο κανάλι, κρίνοντας πως το περιεχόμενο του προγράμματος υποβαθμίζει την ποιότητα.

Οπως όμως αναφέρει και δημοσίευμα του protothema.gr, το ΕΣΡ εξέδωσε και σύσταση για τη συγκεκριμένη εκπομπή, ζητώντας να αναφέρεται η ένδειξη «Απαραίτητη η γονική συναίνεση».

Με βάση την παραπάνω απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αλλάζουν πολλά δεδομένα. Καμία εκπομπή πλέον δεν μπορεί να προβάλλει αποσπάσματα του ριάλιτι πριν από τις 9 το βράδυ, ακόμη και οι ίδιες οι εκπομπές του Star, ενώ η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τα τρέιλερ!

Ο μεγάλος ηττημένος της συγκεκριμένης απαγόρευσης είναι η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Star «Στη φωλιά των Κου Κου», το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι αφιερωμένο στο ριάλιτι μόδας, αναμασώντας και αναπαράγοντας με εξαντλητικό τρόπο, όλα όσα συμβαίνουν «μέσα στο σπίτι του Next Top Model».

Η απόφαση του ΕΣΡ έρχεται σε μία περίοδο, στην οποία το φαινόμενο των ριάλιτι έχει γιγαντωθεί και πλέον αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει ένα θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο όλοι οφείλουν να συμμορφωθούν. Αλλωστε το «Next Top Model», από πλευράς τηλεθέασης, είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα της σεζόν, τερματίζοντας σταθερό πρώτο κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ.

Επειδή στο παρελθόν υπήρχε καταγγελία και για το ριάλιτι επιβίωσης «Survivor» (ΣΚΑΪ), θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις για τον τρίτο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος που αναμένεται να προβληθεί μέσα στο 2019. Πώς δηλαδή, θα επηρεαστεί και αυτό, μετά και την τελευταία εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...