222
Οι μαθητές θα διαπιστώσουν αμέσως τι λείπει | twitter.com/MarshsLibrary

To Brexit συνέβη ήδη στα γαλλικά σχολικά βιβλία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2017, 19:36
Οι μαθητές θα διαπιστώσουν αμέσως τι λείπει | twitter.com/MarshsLibrary

To Brexit συνέβη ήδη στα γαλλικά σχολικά βιβλία

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2017, 19:36

Οι γάλλοι μαθητές θα διδάσκονται ότι η ΕΕ έχει 27 -και όχι 28- κράτη μέλη,  καθώς η Βρετανία έχει ήδη αφαιρεθεί από τους χάρτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Petit Guide Aedis.

Οπως επισημαίνει ο Independent, το εγχειρίδιο αυτό, που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων και αφορά την ΕΕ, εκδόθηκε τον Ιανουάριο 2007 και επικαιροποιήθηκε φέτος τον Μάιο.

Η αλλαγή που συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, ήταν η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ενωση, για την οποία μόλις έχουν αρχίσει οι συζητήσεις με σκοπό να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία.

Στη φετινή του έκδοση ο Petit Guide Aedis δείχνει την ΕΕ με 27 χώρες μέλη, καθεμιά από τις οποίες είναι χρωματισμένη με τα χρώματα της σημαίας της και όλες περιβάλλουν μια μεγαλύτερη σημαία της ΕΕ.

Η Βρετανία εμφανίζεται λευκή, χωρίς σημαία, ενώ στο κείμενο υπάρχουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνασπίζει 27 χώρες της Ευρώπης σε οικονομικούς και πολιτικούς όρους, για να αποφεύγονται οι πόλεμοι και να προωθούνται αποτελεσματικότερα η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ευημερία και η ειρήνη».

Οι συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του 2018 και η αποχώρηση θα ολοκληρώνεται το 2019 – αν επικρατήσει το καλό σενάριο με μια σχετικά γρήγορη συμφωνία.

Γιατί αν υλοποιηθεί το σενάριο που θέλει τους Βρετανούς να μην αποχωρούν ολοκληρωτικά, τα σχολικά βιβλία μπορεί να χρειαστούν λίγο ξαναγράψιμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...