481
Η Τίλντα Σουίντον (αριστερά), κυριολεκτικά αγνώριστη (δεξιά) στο «Suspiria» | Amazon Studios / Twitter

Τίλντα Σουίντον: «Ε, ναι, λοιπόν, υποδύθηκα έναν 82χρονο άνδρα στο Suspiria»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 16:04
Η Τίλντα Σουίντον (αριστερά), κυριολεκτικά αγνώριστη (δεξιά) στο «Suspiria»
|Amazon Studios / Twitter

Τίλντα Σουίντον: «Ε, ναι, λοιπόν, υποδύθηκα έναν 82χρονο άνδρα στο Suspiria»

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 16:04

Oι φήμες οργίασαν για μήνες, σχετικά με τον μυστηριώδη ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά και πρωταγωνιστούσε στην ταινία τρόμου «Suspiria», που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στα τέλη Αυγούστοου του 2018.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Vulture, η Τίλντα Σουίντον άργησε, αλλά παραδέχτηκε τελικά πως πρόκειται για την ίδια!

Ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος τόλμησε να γυρίσει το remake του θρυλικού θρίλερ του Ντάριο Αρτζέντο, είχε διαψεύσει τις φήμες τον Φεβρουάριο του 2018, κάνοντας λόγο για fake news, ενώ επέμενε ότι είχε επιλέξει τον πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό Λουτζ Εμπερσντορφ για να ενσαρκώσει τον ρόλο του 82χρονου ψυχαναλυτή «δρ. Κλέμπερερ».

Μιλώντας στους New York Times, η Σουίντον αποκαλύπτει τώρα την αλήθεια: «Η απάντηση στην κλασική πλέον ερώτηση, “παίζετε τον δρ. Κλέμπερερ στο Suspiria;” θα είναι πάντα πως τον δρ. Κλέμπερερ παίζει ο Λουτζ Εμπερσντορφ», είπε η ηθοποιός στον αρθρογράφο της εφημερίδας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Σουίντον περίμενε εδώ και καιρό να της κάνουν μία πιο συγκεκριμένη ερώτηση, «την οποία, περιέργως, δεν την είχε σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα», σημειώνει η ίδια.

Η Τίλντα Σουίντον αγνώριστη ως 82χρονος ψυχαναλυτής (Amazon Studios)

Η ερώτηση είναι «Παίζετε τον Λουτζ Εμπερσντορφ;». Και η απάντηση, όπως τονίζει η Σουίντον είναι «ξεκάθαρα ναι».

Γιατί λοιπόν αποφάσισε να τολμήσει μία τόσο ακραία μεταμόρφωση; «Αναντίρρητα, για διασκέδαση πάνω απ’ όλα. Οπως έλεγε η γιαγιά μου -ένα μότο με το οποίο ζεις και πεθαίνεις – “θα ήταν ανιαρό να μην ζεις τη ζωή στο έπακρο”».

(Amazon Studios)

Υπήρχε όμως και ένας σοβαρότερος λόγος για αυτό το υποκριτικό τρικ, που είναι τόσο επιτυχημένο, που μοιάζει με οφθαλμαπάτη: το «Suspiria» ασχολείται με το φανταστικό, και ο χαρακτήρας του δρ. Κλέμπερερ συνδέεται ιδιαίτερα με τη θηλυκότητα. «Ο Κλέμπερερ “κατοικείται” από το φάντασμα της χαμένης συζύγου του. Υπό αυτή την κρίσιμη οπτική γωνία, ενσαρκώνεται τελικά από μία γυναίκα. Εκείνη υπαγορεύει τον ρυθμό της ζωής του στην καθημερινότητα της μοναξιάς του», εξηγεί η 57χρονη βρετανίδα ηθοποιός.

Προκειμένου να διατηρήσει το μυστικό, σημειώνεται πως η ηθοποιός είχε φτιάξει ακόμη και ένα ψεύτικο βιογραφικό για τον Εμπερσντορφ στο IMDb, ενώ φορούσε προσθετικά γεννητικά όργανα, όσο υποδυόταν τον Κλέμπερερ, προκειμένου να μπει, όσο πιο πιστά μπορούσε, στο πετσί του ρόλου.

Ο make-up artist Μαρκ Κουλιέρ, που τα έφτιαξε, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα: «μας έκανε να φτιάξουμε προσθετικό πέος και όρχεις. Είχε αυτό το ωραίο, βαρύ σετ γεννητικών οργάνων για να το νιώθει καθώς βρισκόταν ανάμεσα στα πόδια της, και είχε μάλιστα τολμήσει να το δείξει στο γύρισμα μία – δύο φορές».

Τόσο η Σουίντον, όσο και ο Γκουαντανίνο, δυσαρεστήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε το μυστικό. Η ηθοποιός δήλωσε μάλιστα πως είχε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαζόταν ποτέ να απαντήσει σε σχετική ερώτηση. «Η αρχική μου ιδέα ήταν ότι ο Λουτζ θα πέθαινε κατά τη διάρκεια του μοντάζ, και στο τέλος της ταινίας θα γινόταν αφιέρωση “στη μνήμη του”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...