294
Σε καταδίκη... μετά μουσικής υποβλήθηκε ένας ερευνητής που έκλεβε πανεπιστημιακά κονδύλια, αλλά είχε την τύχη να ξέρει να παίζει πιάνο | Wikipedia

Εκλεβε εκπαιδευτικά κονδύλια, θα… πληρώσει παίζοντας πιάνο σε ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 14:34
Σε καταδίκη... μετά μουσικής υποβλήθηκε ένας ερευνητής που έκλεβε πανεπιστημιακά κονδύλια, αλλά είχε την τύχη να ξέρει να παίζει πιάνο
|Wikipedia

Εκλεβε εκπαιδευτικά κονδύλια, θα… πληρώσει παίζοντας πιάνο σε ηλικιωμένους

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2018, 14:34

Ο Αλεξάντερ Νιουμάιστερ υπήρξε επιφανής ερευνητής Νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του Γέιλ και σε μερικά ακόμη. Αυτό βέβαια, δεν τον εμπόδισε, ίσα-ίσα τον ενθάρρυνε να κλέβει κρατικά κονδύλια που προορίζονταν για πανεπιστημιακές έρευνες. Κι όμως, αντί να αντιμετωπίσει μία πιο αυστηρή τιμωρία, φαίνεται πως έπεσε σε φιλόμουσο δικαστή: όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian,  το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να παίζει πιάνο για τουλάχιστον μία ώρα, δύο φορές την εβδομάδα επί μερικούς μήνες, σε άπορους ηλικιωμένους στο Κονέκτικατ.

Η δικαστής Αναλίζα Τόρες, πρόσεξε στο βιογραφικό του ότι ο ίδιος έχει πολύ καλές σπουδές στο κλασικό πιάνο, κι έτσι σκέφτηκε να προτείνει τη συγκεκριμένη, άκρως ασυνήθιστη ποινή.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Νιουμάιστερ δήλωσε ένοχος για την κλοπή κυβερνητικών κονδυλίων. Παραδέχτηκε ότι είχε κλέψει συνολικά 87.000 δολάρια από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια των ετών 2012-2014.

Του ζητήθηκε φυσικά, να επιστρέψει χρηματικό ποσό ύψους 76.000 δολαρίων που είχε κλέψει από το Γέιλ από το 2004 ως το 2010. Υπολογίζεται, ότι «κέρδιζε» 200.000 δολάρια ετησίως, τα οποία ξόδευε σε αεροπορικά εισιτήρια, ακριβά ξενοδοχεία και λουκούλεια γεύματα για τον εαυτό του, τους φίλους και τους συγγενείς τους.

Ο Νιουμάιστερ, εκτός από βιρτουόζος μουσικός, φαίνεται πως είναι και πολύ καλός ηθοποιός, καθώς απολογήθηκε κλαίγοντας στο δικαστήριο, λέγοντας ότι δεν ζύγισε σωστά τις καταστάσεις και ότι φέρθηκε ανώριμα, και ότι η σύλληψή του τον Νοέμβριο του 2017, τον έφεραν σε επαφή με τους δαίμονές του.

Η δικηγόρος του, Τζαστίν Χάρις, αποδείχτηκε πολύ έξυπνη, καθώς είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της δεν έχει καμία δικαιολογία για όσα έκανε: «Πώς κάποιος τόσο ταλαντούχος, έκανε κάτι τόσο ξεκάθαρα λάθος, τόσο ηλίθιο, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;».

Και κάπως έτσι, θα πληρώσει για όλα όσα έκανε, κάνοντας τα πλήκτρα να πάρουν φωτιά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...