251
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Τηλεφώνησε ο Τσίπρας στον Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 11:33
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Τηλεφώνησε ο Τσίπρας στον Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 11:33

Το πρωί της Δευτέρας περίμενε ο Αλέξης Τσίπρας να επικοινωνήσει για να συγχαρεί τον θριαμβευτή των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.

Μολονότι ο τελευταίος είχε δεχτεί τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το βράδυ της Κυριακής, μαζί με μια πρόταση για κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ τη Δευτέρα, αφού μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης είχε ήδη συνομιλήσει και με τον γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Τα συγχαρητήριά του στον κ. Ανδρουλάκη εξέφρασε το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε: «Συγχαρητήρια Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή σου ως νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, το ελληνικό κόμμα-μέλος μας. Είναι ώρα για πρόοδο και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, πήγε το πρωί της Δευτέρας στη Χαριλάου Τρικούπη για να αναλάβει τα καθήκοντά του. «Προχωράμε δυναμικά», είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν. Επεσήμανε, δε, ότι ο τόπος έχει ανάγκη «μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή» και πρόσθεσε ότι «πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα. Να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις».

Νωρίτερα, σε μια συμβολική κίνηση, ο κ. Ανδρουλάκης είχε περάσει από το Α’ Νεκροταφείο για να αφήσει λίγα άνθη στον τάφο της πρώην προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...