318
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης | ΑΠΕ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 20:19
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
|ΑΠΕ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 20:19

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Δευτέρας τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεγάλο πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

O Aλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό

Τσίπρας: Είναι ώρα ευθύνης, όχι αντιπαράθεσης

«Δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης», τονίζει στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε, κατόπιν αιτήματός του, όπως αναφέρει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί, τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και τη συνοχή της κοινωνίας” αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

“Θέλησα λοιπόν να του μεταφέρω, ότι τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδω, για να βοηθήσουν την Πολιτεία και κυρίως τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την δήλωσή του με ένα μήνυμα ενότητας: “Τούτες τις ώρες, όλοι οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση. Χειροκροτάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τους ανθρώπους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να ζήσουμε οι υπόλοιποι. Αλλά όσοι έχουμε θέση ευθύνης, δεν αρκεί να χειροκροτάμε. Οφείλουμε και να πάρουμε αποφάσεις για να τους στηρίζουμε έμπρακτα. Τόσο αυτούς όσο και καθέναν και καθεμιά που θα έχει απώλιες απο τη κρίση. Ας γίνει η κρίση αυτή η αφορμή να βγάλουμε τον καλύτερο ευατό μας. Αυτόν της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Και ας είναι η αιτία να συνειδητοποιήσουμε την αξία της δημόσιας παρέμβασης στην οικονομία. Αλλά και την ανεκτίμητη, για ώρες σαν αυτή, αξία της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους”.