252
Χειραψία και αμήχανα χαμόγελα - το σημειολογικό της συνάντησης | REUTERS/Michael Kappeler

Τετ α τετ Τραμπ – Μέρκελ με «μενού» την Ουκρανία και τον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 21:39
Χειραψία και αμήχανα χαμόγελα - το σημειολογικό της συνάντησης
|REUTERS/Michael Kappeler

Τετ α τετ Τραμπ – Μέρκελ με «μενού» την Ουκρανία και τον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 21:39

Ο αμερικανός πρόεδρος προσγειώθηκε στη Γερμανία και προτού καλά καλά μεταβεί στο ξενοδοχείο του, πρόλαβε και είχε μια σύντομη προπαρασκευαστική συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τις… χειραψίες είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας, πως οι δυο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, τη Μέση Ανατολή και την εμφύλια σύρραξη στην Ουκρανία.

Επίσης, αναφέρθηκαν και σε θέματα τα οποία άπτονται της γενικότερης ατζέντας της συνόδου των G20 η οποία ξεκινά την Παρασκευή στο Αμβούργο.

Δείτε τα καρέ της συνάντησης με τον φακό του Reuters (Μichael Kappeler)

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως στη Σύνοδο της G20 θα εκπροσωπήσει τόσο τα γερμανικά, όσο και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Η Μέρκελ είπε, παράλληλα, ότι διακρίνει ποικίλες εναλλακτικές για την επίλυση των διαφορών σχετικά με την πολιτική για το κλίμα κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις έντονες επικρίσεις άλλων ηγετών της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είπε σε δημοσιογράφους ότι ως οικοδέσποινα της Συνόδου εναπόκειται σε εκείνη να βρει συμβιβασμούς. Σχετικά με την κλιματική πολιτική, η Μέρκελ σημείωσε: «Υπάρχουν εναλλακτικές, οι οποίες μπορούν να συζητηθούν».

Ενταση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αμβούργο, μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της γερμανικής πόλης εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...