657
Στις 27 Μαΐου η Ελεν Μίρεν έλαβε τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης. Στις 12 Μαΐου είχε λάβει άλλο ένα τέτοιο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (φωτογραφία) | REUTERS/Patrick T. Fallon

Τι μας λέει ο οδηγός ευτυχίας της Ελεν Μίρεν;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 07:31
Στις 27 Μαΐου η Ελεν Μίρεν έλαβε τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης. Στις 12 Μαΐου είχε λάβει άλλο ένα τέτοιο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (φωτογραφία)
|REUTERS/Patrick T. Fallon

Τι μας λέει ο οδηγός ευτυχίας της Ελεν Μίρεν;

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2017, 07:31

«Αυτές είναι μερικές συμβουλές για όποιον από εσάς ξεκίνησε να γίνει ηθοποιός με σκοπό να παίξει Σαίξπηρ και μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του δέκα ταινίες στις οποίες εμφανίζεται γυμνός…». Κάπως έτσι άρχισε η διάλεξη που έδωσε πρόσφατα η 71χρονη Ελεν Μίρεν προς τους τελειόφοιτους του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης. Η Μίρεν έχει ζήσει στο παρελθόν στη Νέα Ορλεάνη μαζί με τον σύζυγό της, σκηνοθέτη, Τέιλορ Χάκφοντ.

Η ηθοποιός έδωσε τη διάλεξη στο πανεπιστήμιο με αφορμή την παραλαβή του τιμητικού πτυχίου της και φορώντας τήβεννο. «Ανέφερα τις γυμνές σκηνές για την περίπτωση που κάποιοι πατεράδες μπουν τώρα και με γκουγκλάρουν».

Στη διάλεξη λοιπόν, που μάλλον ήταν ολόκληρη αφιερωμένη σε συμβουλές για τη ζωή και την καριέρα, η Ελεν Μίρεν ξεχώρισε πέντε ΤOP οδηγίες για την ευτυχία και έδωσε στους φοιτητές και άλλες 11 προτάσεις, του στιλ «Κάν’το» και «Μην το κάνεις».

Οι πέντε συμβουλές ευτυχίας της Ελεν Μίρεν

Κανόνας 1ος: Μη βιαστείτε να παντρευτείτε. Εγώ είχα σχέση με τον άνδρα μου για 11 χρόνια προτού παντρευτούμε. Και μπορώ να πω ότι αυτός ο γάμος λειτούργησε καλά.

Κανόνας 2ος: Να φέρεστε ανθρώπινα. Ολοι οι άνθρωποι, όλων των κοινωνικών θέσεων δικαιούνται ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ολοι οι άνθρωποι αξίζουν σεβασμό και γενναιοδωρία.

Στο πιο πάνω συμπληρώνω πως καλό είναι όλοι, άνδρες και γυναίκες, να υποστηρίξετε τον φεμινισμό. Όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με σεβασμό και τους δίνεται η δυνατότητα και η ελευθερία να ακολουθήσουν τα προσωπικά όνειρά τους όλα γίνονται καλύτερα. Βελτιώνεται η ζωή όλων.

Εγώ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου φεμινίστρια μέχρι πολύ πρόσφατα. Αλλά πάντοτε ζούσα σαν φεμινίστρια. Ο φεμινισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα, είναι μια αναγκαιότητα.

Επίσης, μια που τα λέμε εδώ, σας ζητώ, να μην εμπιστευτείτε ποτέ ξανά σε καμία ομάδα λευκών ηλικιωμένων το σύστημα υγείας της χώρας. (Το τελευταίο προφανώς ήταν μπηχτή στις κινήσεις του Τραμπ για το ξεχαρβάλωμα του συστήματος υγείας Obamacare).

Κανόνας 3ος: Αγνοήστε οποιονδήποτε κριτικάρει την εμφάνισή σας. Ειδικά αν είναι κανένας ανώνυμος από αυτούς που έρπουν και καραδοκούν στο Διαδίκτυο. Αν εσείς είστε ένα τέτοιο άτομο, πάψτε να είστε. Κάντε κάτι. Φυτέψτε τον κήπο».

Κανόνας 4ος: Μην φοβάστε τον φόβο. Μην φοβάστε να είστε τολμηροί. Κοιτάξτε τον φόβο κατάματα και προχωρήστε. Και μετά, όταν θα τον έχετε ξεπεράσει γυρίστε και ρίξτε του μια γερή κλωτσιά στον κώλο. Μόνη εξαίρεση σε σχέση με τον φόβο είναι το να οδηγείτε μεθυσμένοι και το να βουτάτε σε ρηχά νερά. Αυτά τα δύο πρέπει να τα φοβάστε.

Κανόνας 5ος: Μην κάνετε τα πράγματα περίπλοκα.

Η Ελεν Μίρεν, στη συγκεκριμένη εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης, απευθύνθηκε και στους γονείς που μπορεί να ένιωθαν σοκαρισμένοι από τη νέα γενιά. «Μην σοκάρεστε, αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων.

»Η νέα γενιά έχει μέσα της την ορμή, την ενέργεια και τον ιδεαλισμό για να δώσει νέα ζωή στον πλανήτη, μέσα στον χώρο και στον χρόνο. Η μοίρα της νέας γενιάς, είναι να φτιάξει ό,τι έχει σπάσει».

Η οσκαρική ηθοποιός έδωσε και μία συμβουλή στους φοιτητές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οποιος και να είστε, ό,τι και να είστε, όπου και να είστε δεν θα βγει τίποτε καλό αν τουιτάρετε στις 3 τα ξημερώματα…».

Τα 10+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να είστε ευτυχείς

«Θα σας έφερνα περισσότερα από έντεκα αλλά ως συνήθως κάθισα και τα έγραψα τελευταία στιγμή σήμερα το πρωί προτού έρθω εδώ και δεν μπορούσα να θυμηθώ άλλα…».

1.Μην τοποθετείτε ζεστά φλιτζάνια πάνω σε κερωμένες ξύλινες επιφάνειες. Βασικά μην κερώνετε τις ξύλινες επιφάνειες.

2.Μην χρονοτριβείτε.

3.Να λέτε ευχαριστώ όταν κάτι το αξίζει.

4.Μην χρονοτριβείτε να πείτε ευχαριστώ όταν κάτι το αξίζει.

5.Μην χάνετε το χιούμορ σας.

6.Μην κοντράρεστε με τους νταήδες.

7.Ανοίξτε την καρδιά σας στην αγάπη.

8.Μην μπερδεύετε το σεξ με την αγάπη. Ξέρετε… η αγάπη συνήθως διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά.

9.Μην καπνίζετε και μην μασάτε καπνό.

10.Μην βουτάτε στο νερό αν δεν ξέρετε πόσο βαθιά είναι…

11.Να τηλεφωνείτε στους γονείς σας μια φορά την εβδομάδα. Να τους λέτε ότι τους αγαπάτε. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε και μετά ζητήστε τα χρήματα. Μην το κάνετε ανάποδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...