309
Υπάλληλος του ξενοδοχείου, με γάντια και μάσκα, προσπαθεί να επικοινωνήσει με κόσμο έξω από το ξενοδοχείο | Christopher Betts via REUTERS

Κορονοϊός: Ξενοδοχείο του τρόμου στην Τενερίφη – Τα πρώτα κρούσματα σε Αυστρία και Κροατία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:57
Υπάλληλος του ξενοδοχείου, με γάντια και μάσκα, προσπαθεί να επικοινωνήσει με κόσμο έξω από το ξενοδοχείο
|Christopher Betts via REUTERS

Κορονοϊός: Ξενοδοχείο του τρόμου στην Τενερίφη – Τα πρώτα κρούσματα σε Αυστρία και Κροατία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 14:57

Δύο νοσούντες με κορονοϊό επιβεβαίωσε την Τρίτη η Αυστρία. Πρόκειται για δύο ιταλικής καταγωγής άτομα, τα οποία όμως διαμένουν στην περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία.

Οι υγειονομικές αρχές εικάζουν ότι και οι δύο μολύνθηκαν από τον κορονοϊό πριν από λίγες ημέρες, όταν βρίσκονταν στη Λομβαρδία της Ιταλίας.

Την ίδια στιγμή και η Κροατία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, με τον πρωθυπουργό της, Αντρέι Πλένκοβιτς, να δηλώνει ότι πρόκειται για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στο Ζάγκρεμπ, όπως γράφει ο Guardian.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε κλινική του Ζάγκρεμπ. Πρόκειται για ένα άτομο νεαρής ηλικίας και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε διαμείνει στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Αποκλεισμένοι 1.000 τουρίστες σε ξενοδοχείο

Την Τρίτη το πρωί ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στην Τενερίφη της Ισπανίας αποκλείστηκε, αφότου ιταλός γιατρός που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περί τους 1.000 επισκέπτες βρίσκονται στο ξενοδοχείο «H10 Costa Adeje Palace», όπως γράφει το BBC.

Το ξενοδοχείο «H10 Costa Adeje Palace» στην Τενερίφη

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό έχει τεθεί σε περιορισμό το ξενοδοχείο και αν πρόκειται επισήμως για καραντίνα, όμως έχει ζητηθεί από όλους να παραμείνουν στα δωμάτιά τους.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης στα Κανάρια Νησιά εργάζονται για να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της εξάπλωσης του ιού στους διαμένοντες στο κτίριο.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης επιβεβαιώθηκε και το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στην Καταλονία.

Σύμφωνα με την La Vanguardia πρόκειται για γυναίκα από τη Βαρκελώνη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Αργά το απόγευμα ο υπουργός Υγείας της χώρας να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...