552
Προσωπικό ελέγχει τη θερμοκρασία επιβατών που επιστρέφουν από το Μιλάνο, στο αεροδρόμιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία | EPA

Σε «καραντίνα» βάζει η Γαλλία τα παιδιά που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:08
Προσωπικό ελέγχει τη θερμοκρασία επιβατών που επιστρέφουν από το Μιλάνο, στο αεροδρόμιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία
|EPA

Σε «καραντίνα» βάζει η Γαλλία τα παιδιά που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:08

Τα παιδιά που επιστρέφουν στη Γαλλία από τη βόρεια Ιταλία, «δεν πρέπει να σταλούν στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο, στο Λύκειο», για 14 ημέρες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η γαλλική κυβέρνηση.

Οσον αφορά τους ενήλικες που επισκέφθηκαν αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να αποφεύγουν «κάθε μη αναγκαία έξοδο» από το σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι όσοι μαθητές επιστρέφουν στην Ελλάδα από τις εκπαιδευτικές εκδρομές τους στην Ιταλία –ανάμεσά τους και κάποιοι που βρέθηκαν στην περιοχή του Μιλάνου– θα ελέγχονται για κορονοϊό μόνο αν εμφανίζουν συμπτώματα.

Παρόμοιες συστάσεις έκανε και η βρετανική κυβέρνηση. «Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν, ανεξάρτητα από το αν έχουν συμπτώματα», ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Τουρίστρια με μάσκα στον πύργο του Αϊφελ

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλε ένα email σε όλο το προσωπικό, στο οποίο γράφει ότι πρέπει «να απομονωθεί» αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορονοϊό τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στρατιώτες με μάσκα στην πλατεία του Ντουόμο στο Μιλάνο

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο, καθώς και την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Τουρίστας από την Ταϊβάν με αυτοκόλλητα στην πλάτη, που γράφουν «Οχι, από την Κίνα, είμαι από την Ταϊβάν» σε διάφορες γλώσσες, στην κεντρική πλατεία του Μιλάνου

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει τη θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από γιατρό.

Στο μεταξύ, η ασθένεια εξακολουθεί να εξαπλώνεται στην Ιταλία, όπου κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν πλέον και στην κεντρική και νότια Ιταλία.

Αδεια ράφια σε σουπερμάρκετ του Πιολτέλο, κοντά στο Μιλάνο

Συγκεκριμένα, ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στη Φλωρεντία και μία γυναίκα από το Μπέργκαμο της Λομβαρδίας εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας, ενώ τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «ο κορονοϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, δημιουργούνται προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, αναμένεται να περιοριστεί αμέσως μετά.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229, ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...