136
Δύο F -16 από την 111 πτέρυγα μάχης στον Άραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι συνόδευσαν το αεροσκάφος μέχρι να βγει από το ελληνικό FIR | IntimeNews

Θρίλερ στο FIR Αθηνών: Σηκώθηκαν μαχητικά μετά από απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2021, 12:15
Δύο F -16 από την 111 πτέρυγα μάχης στον Άραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι συνόδευσαν το αεροσκάφος μέχρι να βγει από το ελληνικό FIR
|IntimeNews

Θρίλερ στο FIR Αθηνών: Σηκώθηκαν μαχητικά μετά από απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2021, 12:15

Θρίλερ εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί στο ελληνικό FIR.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα πολιτικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ήδη από την κεντρική Μεσόγειο κινούταν με την συνοδεία ιταλικών μαχητικών.

Ο λόγος της κινητοποίησης ήταν η πληροφορία ότι πιθανότατα είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, οπότε και ενεργοποιήθηκε ο σχετικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ.

Οταν το αεροσκάφος εισέλθει στον ελληνικό εναέριο χώρο τη συνοδεία ανέλαβαν ελληνικά μαχητικά.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι μαχητικών απογειώθηκε από τον Άραξο και το συνόδευσε μέχρι τα βόρεια της Κρήτης, οπότε και η συνοδεία συνεχίστηκε από άλλο ζευγάρι μαχητικών που απογειώθηκαν από το Καστέλι του Ηρακλείου.

Όταν το αεροπλάνο με κατεύθυνση το Τελ Αβίβ εξήλθε του ελληνικού FIR, τα μαχητικά επέστρεψαν στη βάση τους. Το αεροπλάνο στη συνέχεια προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...