199
| TT News Agency/Soren Andersson/via REUTERS

Θριαμβευτική εμφάνιση του Τσιτσιπά στη Σουηδία – Πρώτος τίτλος στην καριέρα του

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 18:29

Θριαμβευτική εμφάνιση του Τσιτσιπά στη Σουηδία – Πρώτος τίτλος στην καριέρα του

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 18:29

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του Open της Στοκχόλμης έναντι του Λετονού Ερνέστ Γκουλμπίς.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) τον Γκουλμπίς που είναι νούμερο 145 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο 20χρονος τενίστας πέρασε χωρίς αγώνα στους 16. Σε εκείνη τη φάση νίκησε τον Τζον Μίλμαν ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Φίλιπ Κολσράιμπερ. Στον ημιτελικό, με μια πολύ δυνατή εμφάνιση, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι.

Ο Τσιτσιπάς είναι πλέον ο πρώτος Έλληνας που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP.

Η νίκη έρχεται μετά από ένα καλοκαίρι με μεγάλους αγώνες που τον έφεραν κόντρα σε γίγαντες του αθλήματος, όπως τον Ράφα Ναδάλ.

Τα συγχαρητήρια του στον Στέφανο Τσιτσιπά για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Θερμά συγχαρητήρια Στέφανε για την κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό του Stockholm Open. Μια ιστορική επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους» έγραψε ο πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα απάντησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τον οποίο είχε «ταγκάρει» ο Αλέξης Τσίπρας. «Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μια μέρα που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη» έγραψε ο 20χρονος τενίστας.

Τον Τσιτσιπά συνεχάρη και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...