135
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β΄στο κέντρο της φωτογραφίας μπροστά από τη βασίλισσα Λετίθια και τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ΄της Ισπανίας και πίσω από τη βασίλισσα Σίλβια και τον βασιλιά Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας, στην κηδεία της Ελισάβετ Β' | BEN STANSALL/Pool via REUTERS

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα της Δανίας μετά την κηδεία της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 16:26
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β΄στο κέντρο της φωτογραφίας μπροστά από τη βασίλισσα Λετίθια και τον βασιλιά Φίλιππο ΣΤ΄της Ισπανίας και πίσω από τη βασίλισσα Σίλβια και τον βασιλιά Καρλ Γκουστάβ της Σουηδίας, στην κηδεία της Ελισάβετ Β'
|BEN STANSALL/Pool via REUTERS

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα της Δανίας μετά την κηδεία της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 16:26

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, που ήταν παρούσα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ τη Δευτέρα στο Λονδίνο, διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, ανακοίνωσε την Τετάρτη το παλάτι.

Η 82χρονη μονάρχης, πλήρως εμβολιασμένη κατά του κορονοϊού, η οποία είχε μολυνθεί ξανά από τον ιό τον Φεβρουάριο, βρέθηκε θετική το βράδυ της Τρίτης.

«Οι δραστηριότητες της βασίλισσας αυτή την εβδομάδα ακυρώθηκαν», ανέφερε το παλάτι, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της.

Στον θρόνο από τις 14 Ιανουαρίου 1972, η βασίλισσα Μαργαρίτα είναι, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η μόνη βασίλισσα της Ευρώπης και η μακροβιότερη μονάρχης της ηπείρου.

Χήρα από το 2018, η βασίλισσα συνέβαλε στον σταδιακό εκσυγχρονισμό της μοναρχίας. «Θα παραμείνω στον θρόνο μέχρι να πέσω», προειδοποίησε αυτή η μανιώδης καπνίστρια, μητέρα δύο γιων, ο μεγαλύτερος από τους οποίους, ο Φρέντερικ, 54 ετών, θα τη διαδεχθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News