412
Ο Νίκος Ταχιάος σε πρόσφατη δημόσια παρουσία του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Ορφανού | INTIMENEWS

Θεσσαλονίκη: Αιχμές Ταχιάου για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ορφανό

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:24
Ο Νίκος Ταχιάος σε πρόσφατη δημόσια παρουσία του. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Ορφανού
|INTIMENEWS

Θεσσαλονίκη: Αιχμές Ταχιάου για στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ορφανό

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2019, 10:24

Οι πρώτες εμφανίσεις του υποψηφίου της ΝΔ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου σε τηλεοπτικά δίκτυα της πρωτεύουσας, αν και δεν έβγαλαν μεγάλες ειδήσεις, μάς έδωσαν μια εικόνα του πολιτικού σκηνικού που έχει δημιουργηθεί.

Και αν στο Open ΤV το πρωί της Τρίτης, ο κ. Ταχιάος στάθηκε κυρίως (και ορθώς) στο πρόβλημα του συστήματος της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές –«Με την απλή αναλογική θα έχουμε φαινόμενα εκβιασμών αλλά και διαφωνιών που δεν θα έχουν πραγματική βάση. Δεν θα επιτρέψω, όσον αφορά εμένα, να υπάρξουν ηθικές αμφισβητήσεις για το περιεχόμενο της δικής μου δημαρχίας. Οι Θεσσαλονικείς, πρέπει με την ψήφο τους να δώσουν δύναμη στο επόμενο δήμαρχο για να κάνει πράξη το πρόγραμμά του. Τον άνθρωπο που πραγματικά μπορεί να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί περήφανος δήμαρχος μιας περήφανης πόλης»– αυτά που είπε στον ΣΚΑΪ την επομένη είχαν μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Ταχιάος ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου για την τελευταία δημοσκόπηση, η οποία τον έφερε μεν πρώτο αλλά σε κοντινή απόσταση από τον δεύτερο «αντάρτη» της ΝΔ Γιώργο Ορφανό, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου εμφανίζεται πέμπτη (εδώ), ο κ. Ταχιάος έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση:

Είπε, κατ’ αρχάς, ότι «κάθε δημοσκόπηση δίνει και μια διαφορετική εικόνα. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση υπάρχει θέμα δεοντολογίας, γιατί κανένας δεν ξέρει ποιος είναι ο παραγγελιοδότης της. Γνωρίζουμε ποιας εταιρείας είναι αλλά δεν ξέρουμε ποιος την πλήρωσε».

Στη συνέχεια, ο κ. Ταχιάος απέδωσε στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, το γεγονός της πληθώρας των ανθυποψηφίων του από τον κεντροδεξιό χώρο –υπάρχει και ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας–, για να συμπληρώσει: «Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία είναι διαφορετικά από μένα. Η υποψηφιότητά μου έχει συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε να είναι ο κ. Ορφανός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας; Προφανώς όχι. Επελέγην εγώ. Ο κ. Ορφανός είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του, δεν στρέφεται εναντίον εμού. Είναι μια υποψηφιότητα την οποία την ξεκίνησε- με όποιον τρόπο την ξεκίνησε- για να κλείσει την πολιτική του καριέρα».

Οταν ωστόσο κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, με τον οποίον ο κ. Ταχιάος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, απάντησε το εξής: «Προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντίπαλός μου πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ένας υποψήφιος στον οποίο θα “κλείσει το μάτι” ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο δε αν κάποιος τέτοιος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...