324
Η Εμα Στόουν ως δαιμόνια «Αμπιγκέιλ» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου | YouTube

«The Favourite»-το τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου με Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 17:44
Η Εμα Στόουν ως δαιμόνια «Αμπιγκέιλ» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
|YouTube

«The Favourite»-το τρέιλερ της νέας ταινίας του Λάνθιμου με Εμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2018, 17:44

Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει ο Γιώργος Λάνθιμος με τα καλλιτεχνικά του βήματα, αλλά και με τα ηχηρά ονόματα που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του. Το τρέιλερ του νέου φιλμ του με τίτλο «The Favourite» δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ξένα μέσα. 

Με ημερομηνία κυκλοφορίας από τη Fox στις ΗΠΑ την 23η Νοεμβρίου 2018, μαεστρικά επιλεγμένη για μια πιθανή οσκαρική πορεία, η τελευταία ταινία του πολυβραβευμένου Ελληνα σκηνοθέτη δεν έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, όπως αναμενόταν στις αρχές της χρονιάς, αλλά πάντα υπάρχει η ευκαιρία της Βενετίας. Εναν χρόνο μετά τον «Φόνο του Ιερού Ελαφιού» ο Λάνθιμος επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από καιρό με ένα σενάριο που δεν συνυπογράφει ο ίδιος, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου, αλλά οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα.

Πρόκειται για μία ταινία εποχής από την οποία, αν κρίνουμε από το πρώτο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, δεν λείπουν ούτε η ατμοσφαιρικότητα, ούτε το απόκοσμο χιούμορ του σκηνοθέτη.

Οσο για την υπόθεση του φιλμ: στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν, καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν.

Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι, γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκέιλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άνδρα και καμία πολιτική να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της. Πρωταγωνιστούν οι Ολίβια Κόλμαν και Ρέιτσελ Βάις, παλιές γνώριμες του Λάνθιμου από τον «Αστακό», καθώς και οι Εμα Στόουν και Νίκολας Χουλτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...