375
Ο Κέβιν Ντουράντ δήλωνε 2,05 ενώ είναι 2,13 για να μην τον βάλουν να παίξει σέντερ! | REUTERS

Τέρμα το «ό,τι δηλώσεις είσαι» στο NBA

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 09:35
Ο Κέβιν Ντουράντ δήλωνε 2,05 ενώ είναι 2,13 για να μην τον βάλουν να παίξει σέντερ!
|REUTERS

Τέρμα το «ό,τι δηλώσεις είσαι» στο NBA

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 09:35

Ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κέβιν Ντουράντ σύντομα θα «ψηλώσει» από 5 ως 7,5 εκατοστά. Aντίστοιχα ο Κέμπα Ουόκερ των Μπόστον Σέλτικς, ο Τζ. Τζ. Μπαρέα των Ντάλας Μάβερικς και πολλοί άλλοι αναμένεται να «κοντύνουν».

Οχι, δεν πρόκειται για αστείο ή fake news. Είναι αποτέλεσμα της νέας πολιτικής του NBA που απαιτεί να δοθούν από τις ομάδες τα πραγματικά στοιχεία των αθλητών καθώς μέχρι σήμερα, ο καθένας ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ «όσο δηλώσει». Και αυτό δεν αφορά μόνο το ύψος των παικτών αλλά και την ηλικία τους!

Ολα ξεκίνησαν όταν τον Δεκέμβριο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι ο Μπάντι Χιλντ, παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς, ανήμερα των γενεθλίων του, ήταν 26 και όχι 25 ετών όπως είχε δηλωθεί στο NBA. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν απέκρυψε ποτέ την πραγματική του ηλικία και ότι απλώς είχε συμβεί κάποια… παρεξήγηση!

Ο Μπάντι Φιλντ πανηγυρίζει καλάθι που πέτυχε στην περυσινή σεζόν του NBA (Facebook)

Ο Κέβιν Ντουράντ από την πλευρά του ήταν πιο ειλικρινής. Μιλώντας για το ύψος του είπε το εξής μνημειώδες: «στο NBA λέω ότι είμαι 2.05 και στις γυναίκες, 2.13! Πάντα πίστευα ότι είναι κουλ να λέω ότι είμαι ένας κοντός επιθετικός. Αν έλεγα στ’ αλήθεια πόσο ύψος είμαι όλοι θα έλεγαν ότι είμαι ένας πάουερ φόργουορντ. Πολύ πιθανόν και το να κατέληγα να παίζω ως σέντερ».

Οπως αναφέρουν οι New York Times, η ομοσπονδία ενημέρωσε τις ομάδες αυτή την εβδομάδα ότι απαιτείται να πιστοποιήσουν και να υποβάλουν το ύψος και την ηλικία κάθε παίκτη μέσα στην πρώτη εβδομάδα του προετοιμασίας. Το μεν ύψος των παικτών θα πρέπει να πιστοποιηθεί από γιατρό η δε ηλικία μέσω της υποβολής άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου στα γραφείο του πρωταθλήματος.

Παραδοσιακά, πολλοί παίκτες έδιναν ψεύτικα στοιχεία για το ύψος τους από τότε που έπαιζαν στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί στους σκάουτερ του NBA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο θρυλικός Αλεν Αϊβερσον, που δήλωνε 1,83 αλλά ήταν αρκετά πιο κοντός.

Ο Αλεν Αϊβερσον δήλωσε κάποτε 1,83. Μέχρι και σήμερα η Wikipedia συνεχίζει να αναγράφει στην σελίδα της αυτή την μέτρηση παρόλο που ο Αϊβερσον έχει παραδεχτεί ότι ήταν κοντύτερος (Facebook)

Το NBA ξεκαθάρισε επίσης ότι οι παίκτες θα μετρώνται ξυπόλητοι, προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...