685
Οι δύο θρύλοι του Χόλιγουντ, Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman» | Netflix

Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, οι μαφιόζοι του Σκορσέζε

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 17:13
Οι δύο θρύλοι του Χόλιγουντ, Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman»
|Netflix

Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο, οι μαφιόζοι του Σκορσέζε

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 17:13

Το «The Irishman» είναι ένα γκανγκστερικό έπος που διατρέχει μια πεντηκονταετία, με κύριους πρωταγωνιστές τους δύο τιτάνες του Χόλιγουντ, τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο, σύμφωνα με την επιθυμία του σκηνοθέτη που δεν είναι άλλος, φυσικά, από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Ηταν επίσης ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ της νέας κινηματογραφικής χρονιάς και η εναρκτήρια ταινία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης (27 Σεπτεμβρίου – 13 Οκτωβρίου).

Πηγή έμπνευσης για τον Σκορσέζε αποτέλεσε το «I Heard You Paint Houses», βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ το οποίο κυκλοφόρησε το 2004 και παρουσιάζει την πραγματική ιστορία του αδίστακτου μαφιόζου εκτελεστή Φρανκ Σίραν τον οποίο υποδύεται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη, διάρκειας 3,5 ωρών, την παραγωγή της οποίας ανέλαβε το Netflix με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Αξιοποιώντας σύγχρονες ψηφιακές τεχνικές ο Σκορσέζε «αναζωογονεί» στην κυριολεξία τους πρωταγωνιστές του για να αφηγηθεί την ιστορία της μυστηριώδους εξαφάνισης του αμφιλεγόμενου αρχισυνδικαλιστή Τζίμι Χόφα τον οποίο ερμηνεύει ο Αλ Πατσίνο.

Ο Αλ Πατσίνο ως Τζίμι Χόφα και πίσω του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Φρανκ Σίραν

«Ο κινηματογράφος και το Netflix πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται», υποστήριξε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ο Σκορσέζε, εκφράζοντας μια άποψη αντίθετη με εκείνη πολλών άλλων εξίσου επιφανών εκπροσώπων του Χόλιγουντ οι οποίοι, με πρωτοστάτη τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, εναντιώνονται στα κινηματογραφικά ανοίγματα του κολοσσού της streaming βιομηχανίας, θεωρώντας πως απειλεί το μέλλον του σινεμά.

To «The Irishman», για παράδειγμα, θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις αρχές του Νοεμβρίου. Επειτα, ωστόσο, από μόλις τρεις εβδομάδες, στις 27 του ίδιου μήνα, θα είναι διαθέσιμο και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix. Ο Σκορσέζε μίλησε για την διττή υπόσταση, κινηματογραφική και ψηφιακή, της νέας του ταινίας και στο Φεστιβάλ του Τελουράιντ, μην παραλείποντας παράλληλα να πλέξει το εγκώμιο της Ανιές Βαρντά που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο στην ηλικία των 90 ετών.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μαζί με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Τζο Πέσι, στα γυρίσματα της ταινίας

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Μάρτιν Σκορσέζε έκατσε σε έναν δερμάτινο καναπέ μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο αλλά και τον Τζο Πέσι, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία, στο πλαίσιο της φωτογράφισής τους για το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό «Empire» στο οποίο ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί μίλησαν κατ΄αποκλειστικότητα για τη συνεργασία τους και το τελικό αποτέλεσμα.

«Κανένας δεν γυρίζει αστυνομικές ταινίες όπως ο Σκορσέζε. Ο επιδραστικός αμερικανός σκηνοθέτης έχει στο βιογραφικό του μερικές από καλύτερες γκανγκστερικές ταινίες όλων των εποχών – “Κακόφημοι δρόμοι”, “Τα καλά παιδιά” “Καζίνο” “Ο πληροφοριοδότης” – ενώ τώρα επιστρέφει με το “The Irishman”, μια κατεξοχήν σκορσεζική μελέτη της αμερικανικής ιστορίας κατά τον 20ο αιώνα, ιδωμένη μέσα από μάτια ενός μαφιόζου εκτελεστή, χάρη στην οποία ο σκηνοθέτης ξαναβρέθηκε με τους εμβληματικούς συνεργάτες του Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζο Πέσι και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Αλ Πατσίνο. Πρόκειται για μια ταινία μέσω της οποίας ο Σκορσέζε διευρύνει για ακόμη μια φορά τα όρια του κινηματογράφου, χρησιμοποιώντας ευρέως τεχνικές απο-γήρανσης των κύριων πρωταγωνιστών του ώστε να αφηγηθεί μια ταινία που διατρέχει πολλές δεκαετίες», σύμφωνα με το Empire.

Ενας νεότερος Ντε Νίρο -με την τεχνική της απο-γήρανσης- εμφανίζεται στην ταινία

«Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για αυτές τις εναλλαγές ηλικίας ήταν πραγματικά επαναστατική. Ο Χόφα ήταν ένας δραστήριος νονός της μαφίας. Εγώ είμαι 79 χρονών αλλά στην ταινία εμφανίζομαι κατά πολύ νεότερος. To “The Irishman” αποτελεί μια μοναδική, πραγματική ιστορία που συνδέεται με την καθημερινή ζωή, ένα πλήρες χρονικό της ισχύος και του χρήματος, της φιλίας και της αφοσίωσης που πραγματεύεται τις σκοτεινές πτυχές διάφορων ψυχών», ανέφερε ο Αλ Πατσίνο.

«Ο χαρακτήρας μου συλλογίζεται τη ζωή του. Οι αναμνήσεις του άλλοτε είναι γεμάτες συναίσθημα και άλλοτε γεμάτες τύψεις. Σε κάποιο σημείο, ενώ είμαι 76 χρονών, στην οθόνη εμφανίζομαι στην ηλικία των 24 ετών, όσων χρονών ήμουν όταν έπαιξα στο “Γεια σου μαμά Αμερική” του Μπράιαν ντε Πάλμα» σημείωσε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...