168
|

ΤΑΙΠΕΔ: Προτιμητέος επενδυτής για τη μαρίνα Πύλου, D Marinas και Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 14:43

ΤΑΙΠΕΔ: Προτιμητέος επενδυτής για τη μαρίνα Πύλου, D Marinas και Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 14:43

Κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ (εταιρείας-μέλος του Υπερταμείου) ανακήρυξε το σχήμα που αποτελείται από τις εταιρείες D MARINAS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Πύλου για 40 έτη.

Η συνολική αξία της συμφωνίας για την αξιοποίηση της Μαρίνας Πύλου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Eκτιμάται ότι ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει τα επόμενα έτη επενδύσεις της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της Μαρίνας Πύλου.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ τα κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου, με δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 130 τουριστικών σκαφών με μήκος από οκτώ (8) έως 30 μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News