244
Τα Ιμαλάια, πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού, για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του '80 | Reddit

Τα… θετικά του κορονοϊού: Τα Ιμαλάια ειναι ξανά ορατά!

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 19:45
Τα Ιμαλάια, πλέον ορατά δια γυμνού οφθαλμού, για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του '80
|Reddit

Τα… θετικά του κορονοϊού: Τα Ιμαλάια ειναι ξανά ορατά!

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 19:45

Επρεπε να μεσολαβήσουν 30 χρόνια και μια πανδημία για να συμβεί αυτό ξανά.

Κάτοικοι στο βόρειο ινδικό κρατίδιο του Πουντζάμπ πλέον έχουν… θέα στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, η οποία είναι ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των 150 χλμ., εξαιτίας της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά το lockdown.

Οι κάτοικοι στην πόλη Τζαλαντχάρ έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, με μερικούς να λένε ότι δεν είχαν δει τις κορυφές των Ιμαλαΐων εδώ και δεκαετίες.

«Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα Ιμαλάια λόγω μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας» δήλωσε ο Μαντζίτ Καν, όπως μετέδωσε το CNN.

Το φαινόμενο αυτό κατέστη εφικτό μετά τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βιομηχανίες έκλεισαν, τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Δελχί κατέγραψε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 44% την πρώτη μέρα των περιορισμών, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Ινδίας.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι συνολικά 85 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία κατέγραψαν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...