346
Ο Μπου ξύπνησε από την χειμερία νάρκη και η στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια μέσα από το χιόνι καταγράφηκε σε βίντεο |

Οταν η αρκούδα ξυπνά από τη χειμερία νάρκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 15:45
Ο Μπου ξύπνησε από την χειμερία νάρκη και η στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια μέσα από το χιόνι καταγράφηκε σε βίντεο
|

Οταν η αρκούδα ξυπνά από τη χειμερία νάρκη

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2020, 15:45

Μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα ο «Μπου», μια αρκούδα γκρίζλι (υποείδος της καφέ αρκούδας) που ζει στα Βραχώδη Όρη, στον Καναδά, ξύπνησε από την χειμερία νάρκη πετώντας από πάνω του το χιόνι που τον σκέπαζε και προσπάθησε ολίγον ζαλισμένος ακόμη από τον βαθύ ύπνο να δει τι συμβαίνει γύρω του. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian ο Μπου γεννήθηκε στην άγρια φύση στα Ορη Καριμπού αλλά όταν το 2002 λαθροθήρες σκότωσαν την μητέρα του οι υπεύθυνοι του καταφυγίου αρκούδων γκρίζλι που υπάρχει στα Βραχώδη Όρη πήραν υπό την προστασία τους εκείνον και τον αδερφό του. Δυστυχώς ο αδερφός του Μπου πέθανε από κάποια προβλήματα υγείας το 2003 αλλά ο Μπου προσαρμόστηκε εξαιρετικά στο νέο του περιβάλλον.

Η διευθύντρια του καταφυγίου Νικόλ Γκάνγκνον κατέγραψε την σκηνή του ξυπνήματος του Μπου με το κινητό της τηλέφωνο και το βίντεο έγινε viral στο Διαδίκτυο. «Η μαμά είναι τόσο περήφανη για σένα! Είναι τόσο ευχάριστο να σε βλέπουμε!» ακούγεται να λέει στο βίντεο η Γκάνγκνον που είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έρχεται πιο συχνά σε επαφή ο Μπου. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του καταφυγίου γινόταν προσπάθεια οκτώ χρόνια για να καταγραφεί το ξύπνημα του Μπου από την χειμερία νάρκη χωρίς επιτυχία.

«Στρέφαμε τις κάμερες παρακολούθησης και τοποθετούσαμε επιπλέον κάμερες εκεί που κοιμάται ο Μπου την χρονική περίοδο που θα ξυπνούσε για να καταγράψουμε αυτή την στιγμή αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και όταν ξυπνούσε και έσκαβε το χιόνι για να βγει έξω οι κάμερες δεν κατάφερναν να το καταγράψουν» λέει η Γκάνγκνον. Ο Μπου πέφτει σε χειμερία νάρκη σε μια μικρή καλύβα η οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα βυθίζεται δύο μέτρα κάτω από τα χιόνια. Η καλύβα αυτή είναι έτσι κατασκευασμένη και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό ώστε να οι επιστήμονες να μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις σχετικά με την χειμερία νάρκη των αρκούδων.

Όταν ο Μπου ξύπνησε και άρχισε να προσπαθεί να βγει έξω οι θόρυβοι που έκανε έγιναν αντιληπτοί και έτσι η διευθύντρια του καταφυγίου έσπευσε στο σημείο και περίμενε με ανυπομονησία την στιγμή που θα κάνει την εμφάνιση της η συμπαθητική αρκούδα για να καταγράψει την στιγμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...