372
Από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο | YouTube

Τα πρώτα βίντεο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 08:19
Από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο
|YouTube

Τα πρώτα βίντεο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 08:19

Οι πρώτες εικόνες από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έρχονται σιγά – σιγά στο φως της δημοσιότητας. Μαχητικά αεροσκάφη της ρωσικής Αεροπορίας, μπαράζ βομβαρδισμών σε περιοχές όπως το Χάρκοβο και την Οδησσό (βίντεο κάτω), συνθέτουν το σκηνικό της συντονισμένης και πολλαπλής (σε διάφορα σημεία της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας) επίθεσης των Ρώσων.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε λίγο πριν τις 8.00 (ώρα Ελλάδας) ότι οι  ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό.

Στη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, κάτοικοι -ανάμεσά τους και ομογενείς της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας στην πόλη- ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, στα περίχωρα του οποίου είναι σε εξέλιξη ένα από τα σκέλη της ρωσικής επιχείρησης.

Σειρήνες συναγερμού ακούστηκαν το πρωί και στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, γνωστοποίησε ότι έδωσε εντολή για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη (στο βίντεο κάτω πυραυλικό χτύπημα σε αεροδρόμιο της δυτικής Ουκρανίας).

Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.

Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει και ο «πόλεμος» αναφορών από αμφότερες τις πλευρές, με τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται ήδη ότι έχουν καταρρίψει πέντε ρωσικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Αναφορές υπάρχουν στην Ουκρανία και για «πολλές απώλειες» από τις πρώτες ώρες της ρωσικής επίθεσης.

Από τη πλευρά του ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...