631
| REUTERS/Michel Euler/Pool

Τα νυχτοπερπατήματα του Ολάντ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2016, 12:10

Τα νυχτοπερπατήματα του Ολάντ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2016, 12:10

Η λέξη νυχτοπερπατήματα στον τίτλο εσκεμμένα δεν μπαίνει σε εισαγωγικά. Κι αυτό γιατί έχει κυριολεκτική σημασία, αφού ο Φρανσουά Ολάντ αφήνει το παλάτι των Ηλυσίων Πεδίων ορισμένα βράδια, προκειμένου να περάσει τη νύχτα του κοντά στην αγαπημένη του Ζουλί Γκαγιέ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας ξετυλίξουμε την προσωπική ζωή του γάλλου προέδρου, όπως αυτή παρουσιάζεται στο «L’Intermittente de l’ Élysée», το βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και αφορά τη ζωή της 43χρονης ηθοποιού, η οποία εδώ και χρόνια αποτελεί την ερωτική σύντροφο του Ολάντ.

Η σχέση τους έγινε γνωστή τέτοιες μέρες, πριν δύο χρόνια. Ιανουάριος του 2014 κι αυτό που για καιρό ακουγόταν ως φήμη, επισημοποιείται και τα πάντα στη Γαλλία κινούνται πάνω σε… ροζ φόντο. Και ακριβώς έναν χρόνο μετά, τον Ιανουάριο του 2015, έρχεται το πρώτο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, στα γραφεία του Charlie Hebdo. Οπως ήταν λογικό, από εκείνη την στιγμή και μετά, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν και ο Φρανσουά Ολάντ έπρεπε να κοιμάται στο προεδρικό μέγαρο. Εκεί όπου τον φρουρούν εκατοντάδες άντρες, εκεί όπου θεωρείται αδύνατο να γίνει κάτι που θα βλάψει την ασφάλειά του.

Ωστόσο, ο 62χρονος πολιτικός δεν φαίνεται πως λαμβάνει και πολύ στα σοβαρά τα όσα του λένε οι επικεφαλής της ασφάλειάς του.

Capture-d’écran-2016-01-21-à-10.24.37
Το επίμαχο βιβλίο της Σοαζί Κεμενέ και του Φρανσουά Ομπέλ

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο Ολάντ αφήνει αρκετά βράδια το Μέγαρο των Ηλυσίων για να επισκεφτεί το σπίτι της Γκαγιέ, η οποία μένει στο ίδιο προάστιο στο οποίο βρίσκονται και τα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo. Είναι το ίδιο προάστιο στο οποίο, μάλιστα, σημειώθηκαν αρκετές από τις επιθέσεις και του περασμένου Νοεμβρίου.

Τώρα θα αναρωτηθείτε γιατί δεν γίνεται το ανάποδο. Γιατί, δηλαδή, η Γκαγιέ δεν πηγαίνει η ίδια στο προεδρικό μέγαρο που και πιο ασφαλής θα είναι και δεν θα αναγκάσει τον Ολάντ να εκτίθεται σε περισσότερους κινδύνους. Πολύ απλά, γιατί δεν θέλει. Η 43χρονη ηθοποιός έχει αρνηθεί να έχει συνοδεία επιπλέον φρουράς και έχει περιοριστεί στο μίνιμουμ των αντρών ασφαλείας που δέχεται από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος. Και, μάλιστα, κυκλοφορεί με το δικό της αυτοκίνητο, ένα λευκό Citroen, χωρίς να έχει ζητήσει οδηγό.

CZMQfz6XEAAxZa7
Ενδεικτική αντιμετώπιση του θέματος από τα γαλλικά media

Το βιβλίο που υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι, οι Σουαζίκ Κεμενέ και Φρανσουά Ομπελ, αποκαλύπτει ότι η Γκαγιέ αναφέρει τον Ολάντ ως «σύντροφο» και «αρραβωνιαστικό», κάτι που όπως σχολιάζουν γαλλικά ΜΜΕ δεν φανερώνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόγραμμα για τον γάμο. Μάλιστα, οι συγγραφείς του «L’Intermittente de l’ Élysée» αναφέρουν πως ο Ολάντ δεν βρέθηκε ποτέ στην Αβινιόν, πέρυσι το καλοκαίρι, όπως αρχικά είχε γνωστοποιηθεί από το Ελιζέ. Απεναντίας, έμεινε με την Γκαγιέ σε σπίτι στο Σεν Τροπέ, το οποίο ανήκει στον Ζαν-Πιερ Ζουέ, τον επιτελάρχη του. Και οι «κακές γλώσσες» λένε πως ο Ολάντ ήταν αυτός που είχε υπό την εποπτεία του τα γεύματα του ζεύγους, ψήνοντας συνεχώς στο μπάρμπεκιου!

Ολα στη φόρα για τα προσωπικά του Ολάντ

Το βιβλίο «L’Intermittente de l’ Élysée» δεν μένει μόνο στις παραπάνω αποκαλύψεις, αλλά προχωρά ακόμη πιο μέσα στη σχέση του… πρώτου ζεύγους της Γαλλίας. Η Γκαγιέ φέρεται να έχει παραδεχθεί με γραπτό μήνυμά της τις… περίεργες συνήθειες του Ολάντ. Κι αυτές αφορούν τόσο το φαγητό και το κρασί, όσο και το κακό γούστο του στα ενδυματολογικά. «Ο σύντροφός μου είναι λαίμαργος, τρώει πολύ βιαστικά και δεν ντύνεται καλά τις περισσότερες φορές», ανέφερε το επίμαχο SMS, ενώ παρόμοιες αποκαλύψεις έχει κάνει και η Βαλερί Τριερβελέρ, στο παρελθόν. Η Τριερβελέρ ήταν επί χρόνια σύντροφος του Ολάντ, μέχρι τις αρχές του 2014, όταν και έγινε γνωστή η σχέση του 62χρονου πολιτικού με την Γκαγιέ.

Ολα αυτά, την ώρα που η Γαλλία προσπαθεί να βρει τα πατήματά της προς την κανονικότητα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του περασμένου έτους. Τουλάχιστον, ο πρώτος άντρας της χώρας δείχνει να έχει βρει τα δικά του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...