185
| Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύσκεψη του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 08:05

Σύσκεψη του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 08:05

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Εβρου και ενώ η υπόθεση δεν φαίνεται ότι θα κλείσει άμεσα φέρνουν κινητοποίηση στην κυβέρνηση.

Σήμερα Τρίτη στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο όπου θα τεθούν όλες οι σχετικές εξελίξεις.

Η υπόθεση των στρατιωτικών πήρε αναβολή για τις επόμενες ημέρες μέχρι να προετοιμαστεί η εισαγγελική πρόταση για το κατηγορητήριο επιτείνοντας την ανησυχία ότι η Αγκυρα με διάφορα προσχήματα θα παρατείνει όσο μπορεί την κράτησή τους.

Πέρα από το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, υπάρχει και η έκδοση NAVTEX από την Τουρκία για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στην οποία σαφώς περιλαμβάνεται το Καστελόριζο, αλλά και οι διαρκείς παρενοχλητικές κινήσεις της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ, στις 11:00 αναμένεται να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός με τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός με τη Λευκωσία ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ σε δύο εβδομάδες.

Το θέμα των στρατιωτικών θα τεθεί και από υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...