466
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016. Εκδήλωση στο ΣΕΦ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πανό γράφει για νέους και παλιούς συμμάχους. Οι εχθροί αναζητούνται ακόμα και εσωτερικά... | Nikos Libertas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το Προσφυγικό…

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2016, 21:12
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016. Εκδήλωση στο ΣΕΦ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πανό γράφει για νέους και παλιούς συμμάχους. Οι εχθροί αναζητούνται ακόμα και εσωτερικά...
|Nikos Libertas / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για το Προσφυγικό…

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2016, 21:12

Για όσους παρακολουθούν στενά την τακτική «άλλο κυβέρνηση, άλλο κόμμα» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διακυβέρνησης, δεν θα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αντικυβερνητική ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία αντιπαρατίθεται με την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα εμφανίζεται αντίθετο με την κυβέρνηση. Οι λόγοι σαφώς προφανείς…

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση Τσίπρα και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του «να αντισταθούν στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, να διεκδικήσουν ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του κ. Τσίπρα για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνόδου κορυφής ΕΕ – Τουρκίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά των κυβερνητικών πολιτικών του… ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πρόσκληση για σχετική εκδήλωση την Τετάρτη στις 18.30, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ:

«Το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 7.03.2016, και κυρίως οι πληροφορίες που διακινούνται για την πρόταση της Τουρκίας, έχουν προκαλέσει ανησυχία, αλλά και την οργή των διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κινημάτων αλληλεγγύης, κομμάτων, βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι διεθνείς οργανισμοί εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και ακολούθως απέναντι στις αρχές της ίδιας της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου.

Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμη την επόμενη περίοδο μέχρι τη Σύνοδο της 17ης-18ης Μαρτίου, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή, όσο για εκείνους που θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αριστερά κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει, με κάθε τρόπο, να κινητοποιηθούμε δυναμικά ενάντια σε λογικές που αρνούνται να σεβαστούν τη Συνθήκη της Γενεύης, το προσφυγικό δίκαιο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία, στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τoν πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο. Να αντισταθούμε στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων διοργανώνουμε δημόσια εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 16 Μαρτίου με ομιλητές τους:

Δημήτρη Βίτσα, αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, συντονιστή του κυβερνητικού έργου για το Προσφυγικό

Καλλιόπη Στεφανάκη, εκπρόσωπο Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Γιώργο Κοσμόπουλο, εκπρόσωπο ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

Πάνο Λάμπρου, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για τα δικαιώματα

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα στην εκδήλωσή θα στείλει από την Ειδομένη ο διεθνούς φήμης κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής AI WEI WEI».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News