298
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει στα τέλη Μαρτίου | Menelaos Myrillas / SOOC

Συνεπής ο Μεϊμαράκης, παραιτήθηκε από βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 11:25
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει στα τέλη Μαρτίου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Συνεπής ο Μεϊμαράκης, παραιτήθηκε από βουλευτής

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 11:25

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κάνει γνωστή, ήδη από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της πολυσυζητημένης κυβερνητικής τροπολογίας (θυμηθείτε τη δέσμευσή του εδώ) με την οποία καταργήθηκε το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές.

Ετσι και σήμερα, συνεπής σε ό,τι είχε πει, μετέβη στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του από βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το παράδειγμα Μεϊμαράκη έχουν δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν  οι υποψήφιες με την ευρωλίστα της ΝΔ Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και η κυρία Ασημακοπούλου, ενώ ακολούθησε και η προσχωρήσασα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου.

Με την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, στη Βουλή μπαίνει ως πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος όμως είναι υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων και έχει δηλώσει ότι δεν θα πάρει την έδρα .

Επόμενη στη Β’ Αθηνών είναι η Ζωή Ράπτη, πρώην σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Αλλά και πάλι, το μπέρδεμα παραμένει, δεδομένου ότι μετά και την παραίτηση Ασημακοπούλου , επόμενος στη λίστα είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος όμως έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, μετά την καταδίκη του για πλημμέλημα με την κατηγορία της δωροδοκίας. Και στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όμως βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με την Πειραιώς.

Με δήλωση του το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, ο Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε ήδη ότι δεν πρόκειται να ορκιστεί βουλευτής και θα επιστρέψει την έδρα στη ΝΔ. Δηλώνει επίσης πως  δεν πρόκειται να πολιτευθεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Οσον αφορά την έδρα της κυρίας Μάρκου, αυτή επιστρέφει στο Ποτάμι και την καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Νίκος Νυφούδης -συνυποψήψιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης με τον Σπύρο Βούγια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...