300
| SOOC

Παραιτείται από βουλευτής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – τι θα κάνουν Ασημακοπούλου, Μάρκου

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 14:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/03/2019, 15:30

Παραιτείται από βουλευτής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – τι θα κάνουν Ασημακοπούλου, Μάρκου

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 14:00
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/03/2019, 15:30

Την πρόθεσή του να μην κάνει χρήση της πολυσυζητημένης κυβερνητικής τροπολογίας (εδώ) που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές γνωστοποίησε ο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και ορισθείς ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά προανήγγειλε με αυτόν τον τρόπο την παραίτησή του από την θέση του βουλευτή.

«Κατ’ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εφόσον λοιπόν παρουσιαστούν επισήμως τα ψηφοδέλτια των πολιτικών παρατάξεων για τις ευρωεκλογές, με τον κ. Μεϊμαράκη να τίθεται –όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητστοτάκη– επικεφαλής της λίστας της ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή Β’ Αθηνών που κατέχει. Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη είπαν ότι η παραίτηση αναμένεται εντός Απριλίου (οι ευρωεκλογές είναι στις 26 Μαΐου).

Σε αυτό το ενδεχόμενο και εφόσον δεν προκηρυχθούν παράλληλα εθνικές εκλογές και διαλυθεί η Βουλή, την έδρα του κ. Μεϊμαράκη καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών Αργύρης Ντινόπουλος.

Το παράδειγμα Μεϊμαράκη ακολούθησαν Αννα Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου, δύο βουλευτίνες της ΝΔ που επίσης έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιες για την Ευρωβουλή.

Μετά τη δημοσιοποίηση της στάσης του κ. Μεϊμαράκη, η κυρία Ασημακοπούλου (βουλευτής Β΄Αθηνών) ανακοίνωσε και αυτή με μήνυμά της στα social media ότι θα παραιτηθεί.

Ωστόσο η περίπτωση της κυρίας Μάρκου είναι πιο σύνθετη, καθώς δεδομένου ότι είχε εκλεγεί με το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτέμβριου το 2015, τη θέση της  καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών του Ποταμιού στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Νυφούδης, νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπύρου Βούγια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...