250
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας οδήγησε στην ταυτοποίηση και ενός ακόμα ηγετικού μέλους της αναρχικής ομάδας που φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της | INTIMEnews

Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 12:06
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας οδήγησε στην ταυτοποίηση και ενός ακόμα ηγετικού μέλους της αναρχικής ομάδας που φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της
|INTIMEnews

Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 12:06

Στην ταυτοποίηση δύο εκ των ηγετικών μελών του Ρουβίκωνα έφθασε η Ελληνική Αστυνομία μέσα από την επεξεργασία των βίντεο που υπήρχαν από τις κάμερες ασφαλείας στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου.

Για την εισβολή στο Βρετανικό Συμβούλιο (την περασμένη Πέμπτη) μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ηγετικού μέλους της αναρχικής συλλογικότητας, που όπως διαπιστώθηκε έχει συλληφθεί ξανά αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η Ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, ελήφθησαν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από την διοίκηση του ιδρύματος, ενώ εξετάστηκαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.

Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του Ρουβίκωνα ο οποίος θεωρείται από τα πιο κεντρικά. Για τη σύλληψή του ωστόσο έπρεπε να υπάρχει σχετικό αίτημα από τον θιγόμενο, δηλ. στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο, κάτι που τελικά έγινε και έτσι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος.

Από την επεξεργασία των βίντεο και από την έρευνα της Ασφάλειας για το «χτύπημα» του Ρουβίκωνα στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας ταυτοποιήθηκε και το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος της ομάδας, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της. Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση αφορούν διακεκριμένες φθορές και θα μπορούσε να συλληφθεί αυτεπάγγελτα, σύλληψη δεν έγινε καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...