523
Στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψαν τον κ. Τεμπονέρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «δελφίνο» | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Τσίπρα – Τεμπονέρα μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 21:44
Στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψαν τον κ. Τεμπονέρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «δελφίνο»
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Τσίπρα – Τεμπονέρα μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 21:44

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε ο Διονύσης Τεμπονέρας το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ημέρες πριν από την πολυσυζητημένη εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν ο ίδιος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Εφη Αχτσιόγλου.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα επί της οδού Αμαλίας, με τους δύο άνδρες να συζητούν για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα, στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Το τετ-α-τετ φαίνεται πως είχε προγραμματιστεί πριν από καιρό, και να μην συνδέεται, απαραιτήτως, με την επικείμενη εκδήλωση, ωστόσο η είδηση μοιάζει να επιβεβαιώνει όσους περιγράφουν τον κ. Τεμπονέρα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ως στέλεχος που υπηρετεί «προσωπική στρατηγική».

Μία άλλη είδηση προέκυψε εν συνεχεία από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα, το οποίο αρχικά θέλησε να διευκρινίσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δέχθηκε στο γραφείο του τον Διονύση Τεμπονέρα κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, στο πλαίσιο των αιτημάτων που δέχεται καθημερινά και στα οποία ανταποκρίνεται, για συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος».

Η ίδια πηγή προσέθεσε, ακολούθως, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί σε καμία άλλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες πέραν του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Φεβρουαρίου».

Αν και η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Μια συζήτηση που επείγει: Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» και με υπότιτλο «Για μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, σημείωσε πως τα δημοσιεύματα για την εκδήλωση προκαλούν «έκπληξη και αμηχανία», τα παραπάνω σίγουρα δεν διαψεύδουν τα ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για οργή στον ΣΥΡΙΖΑ –όπως και στο ΠΑΣΟΚ– με αφορμή την «εκδήλωση των τριών».

Αντιθέτως, η δυσφορία στην Κουμουνδούρου μάλλον αιτιολογεί τη σπουδή της πλευράς Τσίπρα να κρατήσει «αποστάσεις ασφαλείας» από την πρωτοβουλία της «Εφ.Συν.» –ως τέτοια παρουσιάστηκε από το ίδιο το Μέσο– και τις κινήσεις Τεμπονέρα, ανεξάρτητα από τις όποιες μελλοντικές βλέψεις του ίδιου του πρώην προέδρου.

Πρόκειται, άλλωστε, για την πρώτη πολιτική εκδήλωση στην οποία στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει δίπλα σε βουλευτή της Νέας Αριστεράς, του φορέα που προέκυψε από την πρόσφατη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που σχολιάστηκε και δημοσίως.

«Είναι προκλητικό, απαράδεκτο και εξοργιστικό ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας, να νομιμοποιεί με την παρουσία του μια εκδήλωση στην οποία κύρια συμμετέχουσα είναι μια εκ των υπεξαιρετών των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ.

»Με ποιους δηλαδή συζητάμε για το μέλλον της Κεντροαριστεράς; Με τους ανθρώπους αυτούς που δεν άντεξαν ούτε εντός της Αριστεράς και τη διέσπασαν; Με τους ανθρώπους που δεν τίμησαν την εντολή της βάση του ΣΥΡΙΖΑ και που υπονόμευσαν από την πρώτη στιγμή την εκλογή του νέου προέδρου; Πραγματικά μου διαφεύγει η λογική αυτής της κίνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς –ο οποίος θεωρείται ότι βρίσκεται πολύ «κοντά» στον Στέφανο Κασσελάκη–, μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στα Παραπολιτικά 90,1.

Η εφημερίδα Documento, με τη σειρά της, επικαλέστηκε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έλεγαν εμφατικά πως «το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι μόνο του στην εκδήλωση με τους Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου», θεωρώντας, μάλιστα, πως ο κ. Τεμπονέρας «επιθυμεί να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη με σκοπό να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον την προεδρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...