493
Χάρης Δούκας και Κώστας Ζαχαριάδης με φόντο την αφίσα της άτυχης εκστρατείας της αείμνηστης Μελίνας για τον Δήμο της Αθήνας το 1990 | Dimitris Kapantais / SOOC

Συμμαχία Δούκα – Ζαχαριάδη για να ηττηθεί ο Μπακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 13:27
Χάρης Δούκας και Κώστας Ζαχαριάδης με φόντο την αφίσα της άτυχης εκστρατείας της αείμνηστης Μελίνας για τον Δήμο της Αθήνας το 1990
|Dimitris Kapantais / SOOC

Συμμαχία Δούκα – Ζαχαριάδη για να ηττηθεί ο Μπακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 13:27

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με φόντο τη φωτογραφία από την καμπάνια της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη για τον Δήμο Αθηναίων το 1990 με το σύνθημα «Θα νικήσουμε!» (παρεμπιπτόντως έχασε), συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Χάρης Δούκας και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο δεύτερος και ο τρίτος της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Κυριακής.

Ο κ. Δούκας, ο οποίος με 14,2% και υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο με τον νυν δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ, 41,35%), καλωσόρισε στα γραφεία της παράταξης «Αθήνα Τώρα» τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και κατετάγη τρίτος με 13,36% και ήδη από το βράδυ της Κυριακής είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να απευθύνει κάλεσμα συμμαχίας.

Η συνάντηση των δύο διήρκησε ένα 20λεπτο και κατά το ρεπορτάζ ο κ. Ζαχαριάδης έθεσε τρία σημαντικά θέματα, το περιβαλλοντικό – ενεργειακό, το real estate και το θέμα της ΠΥΡΚΑΛ όπου η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει υπηρεσίες της κυβέρνησης, δημιουργώντας «μαύρες τρύπες» εγκατάλειψης από τον Δήμο της Αθήνας.

Ο κ. Ζαχαριάδης απεύθυνε ένα κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, ενόψει του β’ γύρου των εκλογών. Τόνισε ότι είναι εφικτή η ανατροπή και ζητούμενο είναι να ηττηθεί ο κ. Μπακογιάννης. «Πρέπει να ξυπνήσουμε τον κόσμο που απείχε» ήταν η χαρακτηριστική του φράση, καθώς οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα επλήγησαν από την τεράστια αποχή (συμμετοχή μόλις 32,32%)

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε με αιχμή και στην στείρα θέση του ΚΚΕ και του υποψηφίου του Νίκου Σοφιανού, που κάλεσαν σε αποχή ή λευκό στην εκλογική διαδικασία του β’ γύρου. Είναι αδιανόητο και πολιτικά απαράδεκτο οι παρατάξεις να νίπτουν τας χείρας τους και να προτρέπουν σε λευκό-άκυρο, σχολίασε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αδιανόητο με 70% αποχή κάποιοι να καλούν σε αποχή» σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης.

Μετά το πέρας τη συνάντησης, η πλευρά του κ. Δούκα απηύθυνε γενικό κάλεσμα σε όλους του Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον α’ γύρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου τονίστηκε για τη συνάντηση πως οι δύο πολιτικοί «συζήτησαν για τα προβλήματα των Αθηναίων, όπως είναι η δύσκολη καθημερινότητα, η ασφάλεια, το θέμα της σχολικής στέγης και οι κοινωνικές ανισότητες, που πιέζουν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, ενώ μίλησαν για τις εμβληματικές δράσεις που θα κάνουν την Αθήνα περισσότερο βιώσιμη, ασφαλή, ανθεκτική και συμπεριληπτική».

Και στο τέλος αναφέρει: «Ο Χάρης Δούκας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, που θέλουν να αλλάξει η πόλη και να βελτιωθεί η ζωή τους, να ψηφίσουν. Κάλεσε ιδιαίτερα όσους δεν συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, να δώσουν το παρών στις κάλπες αυτή την Κυριακή. Η συμμετοχή είναι θεμέλιο για τη δημοκρατία».

Η συνάντηση έγινε λίγο προτού οι επιτελείς του κ. Δούκα μεταβούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να γίνουν οι τελευταίες συζητήσεις για το ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των δύο μονομάχων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...