546
«Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο» διεμήνυσε η βουλευτής | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε η Ελενα Ακρίτα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 20:47
«Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο» διεμήνυσε η βουλευτής
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε η Ελενα Ακρίτα

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2023, 20:47

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ακολούθησε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα, μετά την επίθεση προς το πρόσωπό της το πρωί της Δευτέρας από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, «η Ελενα Ακρίτα, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου, κατέθεσε ήδη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου του Βόλου, ο οποίος καλεσμένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 εξαπέλυσε μια χυδαία –αν και δυστυχώς όχι πρωτοφανή για τον ίδιο– επίθεση προς τη βουλευτή Επικρατείας, επιχειρώντας με ύβρεις και αδίστακτα ψεύδη να την απαξιώσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή της.

»Το ομοφοβικό παραλήρημα ακροδεξιάς ρητορικής του Αχιλλέα Μπέου το βράδυ της Κυριακής έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Η Ελενα Ακρίτα με την αγωγή της, με την οποία ζητάει από τον Αχ. Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θέλει να καταστήσει από την πρώτη στιγμή σαφές το εξής:

»Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Απόσπασμα της κατατεθείσας αγωγής το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κουμουνδούρου

Υπενθυμίζεται πως μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου (1, 2), όσο και την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βόλου φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, στην οποία… διευκρίνισε πως «η λέξη π…δες πήγαινε στον Kασσελάκη και όχι στους ομοφυλόφιλους».

Σχολιάζοντας την προτροπή Κασσελάκη να παρέμβει η Δικαιοσύνη, ο ίδιος υπήρξε εκ νέου προσβλητικός: «Θα χαρώ να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Πρώτα να παρέμβει για εκείνον. Γι’ αυτό το νούμερο, το φρούτο, που μας ήρθε εξ Αμερικής στην Ελλάδα, που τον ψάχνουν στην Ιαπωνία, που ήρθε εδώ και ξαφνικά θα πρέπει να έχουμε δίπλα μας όλοι έναν ράφτη (σ.σ.: Tayler)».

Πέραν του κ. Κασσελάκη, από τα πυρά του Αχ. Μπέου δεν ξέφυγε και η Ελενα Ακρίτα, για την οποία δήλωσε: «Ανθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Απατεώνες όλοι. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε».

«Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε γυρεύει»

Η κυρία Ακρίτα προανήγγειλε την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη λίγη ώρα μετά την παραπάνω αναφορά, γράφοντας στο Facebook:

«“Ποια Ακρίτα; Αυτή που τρώει τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της;” Μπέος στον Λιάγκα.

Μπέο πες αλεύρι, η Ακρίτα σε γυρεύει. Αθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου; Εμπλεξες με λάθος άνθρωπο. Δεν θα περάσεις καλά μαζί μου. Καθόλου καλά».

Διευκρίνισε σε σχόλιο κάτω από το ίδιο post:

«Η μάνα μου ζει και βασιλεύει, αλήτη. Ε αλήτη».

Με έτερη ανάρτησή της η βουλευτής επέκρινε και τον πρώην συνάδελφό της και παρουσιαστή της εκπομπής όπου ακούστηκαν τα παραπάνω, σχολιάζοντας σχετικά:

«Γίωργο Λιάγκα, ο Μπέος είπε επανειλλημένα ότι “τρώω τη σύνταξη της… πεθαμένης μητέρας μου” κι εσύ απάντησες “δεν τα ξέρω εγώ αυτά”; Δημοσιογράφος είσαι εσύ που επέτρεψες να αιωρούνται τέτοιες άθλιες συκοφαντίες χωρίς να προστατεύσεις το απόν θιγόμενο πρόσωπο;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...