222
Οι ρυθμίσεις των δανείων του νέου νόμου Κατσέλη θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 22:22
Οι ρυθμίσεις των δανείων του νέου νόμου Κατσέλη θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 22:22

Σε συμφωνία κατέληξαν τραπεζίτες και κυβέρνηση στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Οπως ανέφερε το capital.gr, τα κριτήρια υπαγωγής στον νέο νόμο συμφωνήθηκαν σε ύψος υπολοίπου δανεισμού του οφειλέτη στις 120.000 ευρώ και αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας στις 200.000 ευρώ.

Στη συνάντηση από πλευράς κυβέρνησης παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Από την πλευρά των τραπεζιτών, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νίκος Καραμούζης, οι CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, κ.κ Β. Ψάλτης, Χρ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας, Π. Μυλωνάς και ο αναπληρωτής CEO της Eurobank και υπεύθυνος για τα NPLs της ΕΕΤ, Θ. Καλαντώνης.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις των δανείων του νέου νόμου Κατσέλη θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, διασφαλίζοντας το βιώσιμο και αδιάβλητο της διαδικασίας. Κυβέρνηση και τράπεζες έχουν συμφωνήσει στο ότι η μηνιαία δόση του δανείου θα καθορίζεται με τέσσερις τρόπους:

α) Με επιμήκυνση της οφειλής έως και 20 χρόνια (ενδεχομένως και 25).
β) Με μείωση επιτοκίου (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν το επιτόκιο θα είναι σταθερό η κυμαινόμενο ή αν θα δίνονται και οι δύο επιλογές).
γ) Με “κούρεμα” του δανείου, το οποίο δεν θα είναι οριζόντιο, και
δ) Με επιδότηση της μηνιαίας δόσης από το κράτος.

Οι ανωτέρω επιλογές θα μπορούν να εφαρμόζονται συνδυαστικά αναλόγως με την κάθε περίπτωση δανειολήπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...