648
Ο Ράιαν Ανταμς στην πρόσφατη τελετή των βραβείων Γκράμι | Reuters

Γνωστός μουσικός κατηγορείται για σεξουαλική και συναισθηματική εκμετάλλευση

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 20:16
Ο Ράιαν Ανταμς στην πρόσφατη τελετή των βραβείων Γκράμι
|Reuters

Γνωστός μουσικός κατηγορείται για σεξουαλική και συναισθηματική εκμετάλλευση

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 20:16

Προσέφερε ευκαιρίες μουσικής σταδιοδρομίας σε διάφορες γυναίκες «εκβιάζοντας» ταυτόχρονα σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους.

Κι όταν έπεφτε πάνω σε… τοίχο άρνησης, γινόταν άλλοτε εκδικητικός με πράξεις ακραίου ρεβανσισμού, κι άλλοτε ενοχλητικός μέσω μηνυμάτων

Αυτό είναι το πορτρέτο του 44χρονου Ράιαν Ανταμς όπως το σκιαγραφούν επτά γυναίκες που μίλησαν στους ρεπόρτερ των New York Times για τα… έργα και τις ημέρες τους δίπλα στον γνωστό μουσικό της alt-country σκηνής των ΗΠΑ.

Οι δημοσιογράφοι Τζο Κοσκαρέλι και Μελένα Ρίζικ έκαναν συνεντεύξεις με τις γυναίκες αυτές, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγος του, Mάντι Μουρ, καθώς και πάνω από δώδεκα συνεργάτες του, σε διάστημα πολλών εβδομάδων.

Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, περιέγραψαν μια συμπεριφορά χειραγώγησης και εκμετάλλευσης εκ μέρους του 44χρονου μουσικού, ο οποίος υποσχόταν «ευκαιρίες καριέρας» με το… σεξουαλικό αζημίωτο – κατηγορίες που επιβεβαιώνονται και από την μηνυματική και ηλεκτρονική αλληλογραφία του Aνταμς που εξετάστηκε από τους ρεπόρτερ.

Τρεις από τις γυναίκες που έχουν δώσει μαρτυρίες στους NYT, αναφέρουν λεπτομερώς τις σεξουαλικές συναντήσεις με τον Aνταμς που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Mουρ.

Υπάρχει επίσης μια μαρτυρία για ανταλλαγή ακατάλληλων μηνυμάτων (sexting) μεταξύ του μουσικού και μιας νεαρής που ονομάζεται Εϊβα.

Η κοπέλα ήταν μια 14χρονη επίδοξη μουσικός όταν άρχισε να επικοινωνεί για πρώτη φορά με τον Aνταμς το 2013, αν και παραδέχεται ευθέως ότι είπε ψέματα για την ηλικία της  – τον είχε διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως ήταν 18 ετών, αν κι εκείνος δεν την πίστευε.

Οι ΝΥT εξέτασαν 3.217 μηνύματα κινητών τηλεφώνων που ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια εννέα μηνών όταν η Εϊβα ήταν 15 ετών και 16 ετών και ο Ράιαν 39 και 40.

Στα κείμενα αυτά, ο Aνταμς ζήτησε από την κοπέλα να μάθει πόσο χρονών ήταν και τον Νοέμβριο του 2014 της έγραψε «θα έβρισκα μπελά αν κάποιος ήξερε ότι μιλήσαμε έτσι».

Κατόπιν την πιέζει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της και αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μέσω Skype εμφανίστηκε ο ίδιος γυμνός.

Τότε ήταν που η έφηβη κοπέλα έκοψε την επικοινωνία μαζί του και παραιτήθηκε από το όνειρό της να γίνει μουσικός.

Ο μουσικός λέει πως το δημοσίευμα και όσα αναφέρει είναι ανακριβή.

«Ο πελάτης μου αμφισβητεί κατηγορηματικά ότι είχε ποτέ εμπλακεί σε ακατάλληλες σεξουαλικές επικοινωνίες στο διαδίκτυο με κάποιον που γνώριζε ότι ήταν ανήλικος», λέει ο δικηγόρος του μουσικού προσθέτοντας ότι «ο Aνταμς δεν θυμάται να έχει επικοινωνίες στο διαδίκτυο με οποιονδήποτε σχετίζεται με οτιδήποτε εκτός της μουσικής».

«Δεν είμαι τέλειος άνθρωπος και έχω κάνει πολλά λάθη. Ζητώ συγνώμη σε όποιον έχω πληγώσει, αλλά η εικόνα που σχηματίζει αυτό το άρθρο είναι ενοχλητικά ανακριβής. Ορισμένες από τις λεπτομέρειες παραποιήθηκαν. Μερικές είναι υπερβολικές και άλλες εντελώς ψευδείς. Δεν θα είχα ποτέ ακατάλληλες επαφές με κάποιον ανήλικο», είπε ο ίδιος ο Ανταμς πριν μερικές ώρες.

Μια άλλη μουσικός, η Φοίβη Μπρίτζερς, ήταν 20 ετών όταν ο Aνταμς την προσκάλεσε στο προσωπικό του στούντιο, Pax-Am, το φθινόπωρο του 2014. Καθώς συζητούσαν για μια συνεργασία, φέρεται να άρχισε να της στέλνει ερωτικά μηνύματα και λίγο μετά σύναψαν σχέση.

«Ωστόσο, κατά τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ο Aνταμς έγινε εμμονικός», είπε η μουσικός «καθώς άρχισε να την βομβαρδίζει με μηνύματα επιμένοντας να μαθαίνει πού ήταν ή να κάνουν τηλεφωνικό σεξ και απειλούσε με αυτοκτονία αν δεν απαντούσε αμέσως», αναφέρει το άρθρο.

Αλλά και η σύζυγός του κάνει λόγο για μια συμπεριφορά ψυχολογικά ασταθή και άσχημη.

Παντρεύτηκαν το 2009, αλλά εκείνη λέει πως από τότε ήταν σαν να… μπλόκαρε την καριέρα της, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να χωρίσει το 2015 και το διαζύγιό τους να εκδοθεί ένα χρόνο αργότερα.

Το άρθρο ολοκληρώνεται με την πρώην αρραβωνιαστικιά του Aνταμς, Μέγκαν Μπάτεργουορθ, που τον περιγράφει ως βίαιο και συναισθηματικά ασταθή.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, που τελείωσε πρόσφατα, την απομόνωσε κοινωνικά και επαγγελματικά και προσπαθούσε να ελέγχει ποιον θα έβλεπε και με ποιον θα συνεργαζόταν.

«Μπορούσε να γίνει βίαιος, έσπαγε πράγματα και με εκφόβιζε», είπε, αν και δεν την χτύπησε ποτέ, γράφουν οι Times.

Οι γυναίκες λένε πως επέλεξαν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους με την ελπίδα να προστατεύσουν άλλες γυναίκες από το να εμπλακούν μαζί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...