203
Ο Κάρολος Παπούλιας σε παλαιότερη εμφάνισή του. «Δεν θα άντεχα ποτέ να σκεφτώ ότι ο Σήφης θα φύγει από τη ζωή πιο γρήγορα από μένα» ανέφερε | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συγκλονίζει ο Παπούλιας για τον Σήφη Βαλυράκη: Του έχω θυμώσει – έφυγε πριν από εμένα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 15:14
Ο Κάρολος Παπούλιας σε παλαιότερη εμφάνισή του. «Δεν θα άντεχα ποτέ να σκεφτώ ότι ο Σήφης θα φύγει από τη ζωή πιο γρήγορα από μένα» ανέφερε
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Συγκλονίζει ο Παπούλιας για τον Σήφη Βαλυράκη: Του έχω θυμώσει – έφυγε πριν από εμένα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 15:14

Ιδεαλιστή, ανιδιοτελή, θαρραλέο, πεισματάρη, παθιασμένο με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπέροχο, χαρακτηρίζει τον Σήφη Βαλυράκη σε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατό του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Η κοινή μας πορεία στα μονοπάτια του σοσιαλισμού είχε την ομορφιά μιας μεγάλης φιλίας» σημειώνει ο κ. Παπούλιας.

«Ο αντιδικτατορικός αγωνιστής που πήγε κολυμπώντας από τις φυλακές της Κέρκυρας στην Αλβανία έκανε την τελευταία του διαδρομή στη θάλασσα – που τη λάτρευε. Τον φαντάζομαι να οδηγεί το φουσκωτό του, ψάχνοντας αυτό που κυνηγούσε: Ελευθερία.

Η πρώτη φορά που απέδρασε ήταν από το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Η δεύτερη από τις φυλακές της Κέρκυρας. Και οι δύο προσπάθειες κινηματογραφικές. Δεν τις εξαργύρωσε ποτέ στο χρηματιστήριο της επαγγελματικής πολιτικής. Ούτε καν μιλούσε για αυτές αν δεν τον πίεζες. Περισσότερο μιλούσε για τη λατρεμένη του Μίνα, παρά για τον εαυτό του. Ιδεαλιστής, ανιδιοτελής, θαρραλέος, πεισματάρης, παθιασμένος με την κοινωνική δικαιοσύνη, υπέροχος. Η κοινή μας πορεία στα μονοπάτια του σοσιαλισμού είχε την ομορφιά μιας μεγάλης φιλίας.

Δεν θα άντεχα ποτέ να σκεφτώ ότι ο Σήφης θα φύγει από την ζωή πιο γρήγορα από μένα. Και του έχω θυμώσει για αυτή την τελευταία απόδραση – από τη ζωή. Η οικογένειά του είναι δική μου. Στεκόμαστε δίπλα στη Μίνα και στα παιδιά του. Αντίο, Σήφη μου. Καλή αντάμωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News