307
|

Χτύπημα στο κεφάλι η πιθανή αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:42

Χτύπημα στο κεφάλι η πιθανή αιτία θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:42

Χτύπημα στο κεφάλι –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την προπέλα του σκάφους του– είναι η πιθανή αιτία θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός (εδώ) το βράδυ της Κυριακής στα ανοιχτά της Ερέτριας, κοντά στο Πεζονήσι.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή κάνει λόγο για πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στο πρόσωπο, κατά πάσα πιθανότητα από την προπέλα του σκάφους, ενώ ο Σήφης Βαλυράκης είχε πέσει –για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο– στο νερό.

Προς αυτό το σενάριο κλίνει και η κατάθεση ενός από τους αυτόπτες μάρτυρες, που φέρεται να δήλωσε ότι είδε το φουσκωτό «να κάνει σβούρες», προφανώς ακυβέρνητο. Ενας ακόμη αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο στη νησίδα Αγία Τριάδα, με τη μηχανή αναμμένη και το χειριστήριο στο πρόσω.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχἐς Χαλκίδας, Ερέτριας και Αλιβερίου για περιστατικό αγνοούμενου 77χρονου ημεδαπού, στη θαλάσσια περιοχή Ερέτριας, ο οποίος είχε αποπλεύσει με μικρό φουσκωτό σκάφος από το λιμένα Ερέτριας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) Α/Κ σκάφη, ομάδα Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιώτες δύτες, ένα (01) ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο, δύο (02) εθελοντικές ομάδες, τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν..

Αρχικά, εντοπίστηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος το εν λόγω φουσκωτό σκάφος, σε βραχώδη ακτή της νησίδας «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ», ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 77χρονος από ιδιώτη στην ανατολική ακτή «ΠΕΖΟΝΗΣΙΟΥ» Ερέτριας και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...