390
e-katanalotis αντί για 2 στο 13033; Σύντομα η απάντηση | ΙΝΤΙΜΕnews

Πιερρακάκης για τις βόλτες στα μαγαζιά: «Κόφτης» δεν μπαίνει στο 13033, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:17
e-katanalotis αντί για 2 στο 13033; Σύντομα η απάντηση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πιερρακάκης για τις βόλτες στα μαγαζιά: «Κόφτης» δεν μπαίνει στο 13033, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:17

Aν και, όπως είπε, δεν θα μπει «κόφτης» στα μηνύματα σο 13003 για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης επιβεβαίωσε μιλώντας τον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, ότι ήδη εξετάζεται αλλαγή όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για τις αγορές τους στα καταστήματα.

Στην αναζήτηση τρόπων για την αντιμετώπιση της καταστρατήγησης του SMS 2 στο 13033 οδήγησαν οι εικόνες που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Ερμου, αλλά και η «ιδέα» κάποιων «έξυπνων» να αποστέλλουν διαδοχικά μηνύματα, ανανεώνοντας κατά το δοκούν το δίωρο που προβλέπεται για τις αγορές τους.

«Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα», αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο χρονικό όριο για το οποίο ισχύει το μήνυμα, όπως γίνεται για τα ψώνια, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Ομοίως και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα μαγαζιά.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, καθώς έτσι φέρνουμε σε δύσκολη θέση την Πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα.

Οπως έκανε γνωστό,  ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, μέσω της οποίας ο πολίτης θα μπορεί να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του.

Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχεται αφενός ο χρόνος που έχει κάποιος για να κάνει τα ψώνια του και αφετέρου θα μπει «φρένο» στο «κόλπο» με τα πολλαπλά SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Ο καταναλωτής, μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά την εφαρμογή και με τον δικό του προσωπικό QR. Ακολούθως θα μπορεί να βγαίνει για τις αγορές του την ώρα που στην οθόνη του κινητού του εμφανίζεται ένα χρονόμετρο, το οποίο θα μηδενίζει με την εξάντληση του δίωρου.

Ο γ.γ. Εμπορίου αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν ή η μεγάλη αναμονή στις ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...