181
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χειροκροτούν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που διακρίνεται στις οθόνες | REUTERS/Yves Herman

Συγκλονιστική ομιλία Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Στηρίξτε μας και το φως θα νικήσει το σκοτάδι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 14:19
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι χειροκροτούν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που διακρίνεται στις οθόνες
| REUTERS/Yves Herman

Συγκλονιστική ομιλία Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο: Στηρίξτε μας και το φως θα νικήσει το σκοτάδι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2022, 14:19

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος για την κρίση στην Ουκρανία. Είπε ότι δεν θα διαβάσει από χαρτιά, «τα χαρτιά τελείωσαν, αντιμετωπίζουμε την πραγματική ζωή», είπε στους ευρωβουλευτές, που με δυσκολία σταματούσαν να τον χειροκροτούν. Ο διερμηνέας, που μετέφραζε από τα ουκρανικά, με δυσκολία κρατήθηκε να μην δακρύσει.

«Δεν μπορώ να πω καλημέρα», είπε ο Ζελένσκι, εξηγώντας ότι κάποιοι συμπολίτες του δεν θα βγάλουν τη μέρα εξαιτίας της επίθεσης και των βομβαρδισμών της Ρωσίας. Υπενθύμισε ότι έχουν ήδη σκοτωθεί 16 παιδιά.

«Η Ουκρανία πολεμά για την ελευθερία της» τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στην έκτακτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Κανείς δεν θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» συμπλήρωσε. «Πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας».

Ο Ζελένσκι, 43 ετών, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να στηρίξουν τη χώρα του. «Πολεμάμε για να είμαστε ίσοτιμα μέλη της Ευρώπης. Eχουμε αποδείξει την δύναμή μας. Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε ότι είστε πραγματικά Ευρωπαίοι. Kαι τότε το φως θα νικήσει το σκοτάδι», είπε σε δραματικό τόνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...