482
O Κωνσταντίνος Ζούλας έξω από το Μαξίμου. Τώρα δέχεται πόλεμο στα social media επειδή θα αναλάβει την ΕΡΤ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στόχος των τρολ ο Ζούλας επειδή αναλαμβάνει την ΕΡΤ – τι απάντησε για τα tweets του

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 14:59
O Κωνσταντίνος Ζούλας έξω από το Μαξίμου. Τώρα δέχεται πόλεμο στα social media επειδή θα αναλάβει την ΕΡΤ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στόχος των τρολ ο Ζούλας επειδή αναλαμβάνει την ΕΡΤ – τι απάντησε για τα tweets του

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2019, 14:59

Στόχος μιας ανοίκειας επίθεσης στα social media, με αναπαραγωγή διαφόρων ψευδών αναρτήσεων που δήθεν έχει κάνει, είναι το τελευταίο 24ωρο, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Ζούλας, δημοσιογράφος και τα τελευταία χρόνια διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, αντιμετώπισε από την αρχή τα πυρά της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την τοποθέτησή του ως απόπειρα κομματικοποίησης της ΕΡΤ και ελέγχου της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (εδώ).

Ωστόσο, ο πόλεμος που δέχεται πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν ανέλαβαν οι (κομματικοί) στρατοί των social media. Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν και ανακοινώθηκε ο διορισμός του, ξεκίνησε μια επιχείρηση σπίλωσης του κ. Ζούλα: άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα «σχόλια» που υποτίθεται ότι είχε κάνει στο παρελθόν. Ενα συγκεκριμένο μάλιστα, κατασκευασμένο από γνωστό τρολ τον Δεκέμβριο του 2014, που τον εμφάνιζε να κάνει ρατσιστικά σχόλια για τους Αφρικανούς, αναπαρήχθη τελευταία και από δημοσιογράφους και πολιτικούς!

Το γεγονός δε ότι ο λογαριασμός που είχε ο κ. Ζούλας στο Twitter τα προηγούμενα χρόνια δεν υπάρχει τώρα, γέννησε μια ολόκληρη παραφιλολογία ότι δήθεν έσπευσε να τον κατεβάσει για να μην εκτίθεται. Και αυτό ψευδές, καθώς ο λογαριασμός του είχε δεχθεί κακόβουλη επίθεση την άνοιξη και είχε απενεργοποιηθεί από το Twitter.

Ολη αυτή η επίθεση ανάγκασε τον προτεινόμενο για πρόεδρο της ΕΡΤ να προβεί σε μια διευκρινιστική δήλωση με ανάρτησή του στο Facebook:

«Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική -ακόμη και στην κακόπιστη- αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν.

» Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

»Οσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί “Αφρικής και μαύρων” που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ.

»Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης…)»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News