495
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές δεν θα κλείσουν τον κύκλο των κατηγορουμένων με τους τρεις για τους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις | INTIMEnews

Στους εφέτες ανακριτές οι απολογίες των τριών νέων κατηγορουμένων για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 10:46
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές δεν θα κλείσουν τον κύκλο των κατηγορουμένων με τους τρεις για τους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις
|INTIMEnews

Στους εφέτες ανακριτές οι απολογίες των τριών νέων κατηγορουμένων για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 10:46

Στις 13.30 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας με αντικείμενο την απόφαση για την αναβάθμιση της κύριας ανάκρισης για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και την ανάθεση της έρευνας σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

Το Σώμα των Εφετών (απαρτίζεται από περίπου 20 δικαστικούς λειτουργούς) αφού εγκρίνει δια ψηφοφορίας τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο η αναβάθμιση της έρευνας, θα προχωρήσει με απόφαση του στον ορισμό ενός εφέτη ως ειδικού ανακριτή και του αναπληρωτή του οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντα τους.

Μετά τον ορισμό των δύο ανώτερων δικαστικών λειτουργών η δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Λάρισας, θα διαβιβαστεί στο Εφετείο, ώστε οι δύο ειδικοί ανακριτές να συνεχίσουν την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρεις νέους κατηγορούμενους οι οποίοι θα απολογηθούν για τα ίδια αδικήματα που βαρύνουν τον 59χρονο σταθμάρχη, δηλαδή για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Οι απολογίες και των τριών πιθανολογείται ότι θα δοθούν στους δύο εφέτες ανακριτές που θα επιλεγούν από την Oλομέλεια του Eφετείου, η οποία ξεκίνησε τη συνεδρίασή της το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να επιλέξει τους δύο ανώτερους δικαστές που θα αναλάβουν τις ανακρίσεις από εδώ και πέρα.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές δεν θα κλείσουν τον κύκλο των κατηγορουμένων με τους τρεις για τους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες της «Καθημερινής» από πηγές που γνωρίζουν την πορεία του ανακριτικού έργου, αναφέρουν πως από τις δικαστικές έρευνες έχουν ήδη προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία που πιθανότητα θα οδηγήσουν σε νέες διώξεις και κατά άλλων προσώπων. Οι έρευνες έχουν στραφεί ήδη στις ευθύνες που είχαν και άλλοι μέσα στον ΟΣΕ για τις βάρδιες στα κρίσιμα σιδηροδρομικά πόστα, όπως η Λάρισα, καθώς και από την κατάθεση του ήδη κατηγορούμενου επιθεωρητή προκύπτει ότι η λίστα με τις βάρδιες που ο ίδιος είχε συντάξει είχε την έγκριση ανωτέρου του στα κεντρικά του Οργανισμού. Μάλιστα, κατά την κατάθεσή του, οι βάρδιες έφθαναν στα κεντρικά προς έγκριση μέρες πριν από την υλοποίησή τους, ακριβώς για να σβήνονται σταθμάρχες που δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι για ένα πόστο και πάντως να αποφασίζεται πόσοι σταθμάρχες θα είναι σε κάθε βάρδια και σε κάθε πόστο.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», το ανακριτικό έργο έχει στραφεί στην αναζήτηση ευθυνών και για τον μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, αν δηλαδή είχε αντιληφθεί τη λάθος πορεία του τρένου και αν μπορούσε να ζητήσει διευκρινίσεις από τον σταθμάρχη ή να προβεί σε άλλες ενέργειες που θα συνέτειναν στο να αποφευχθεί η τραγωδία.

Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναρρωτική άδεια διάρκειας ενός μήνα στον επιθεωρητή του ΟΣΕ από γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, παρήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου

Τα διερευνώμενα αδικήματα βάσει της προκαταρκτικής, όπως έγινε γνωστό, είναι της έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην έκδοση ψευδούς βεβαίωσης σε πρόσωπο ύποπτο για τέλεση αδικημάτων. Η παραγγελία της προκαταρκτικής βασίζεται σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...