431
Ψηφιακή απεικόνιση των διαμερισμάτων στον ουρανοξύστη του Ελληνικού | INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL

Η Lamda έχει εισπράξει ήδη 183 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 09:19
Ψηφιακή απεικόνιση των διαμερισμάτων στον ουρανοξύστη του Ελληνικού
|INTIMENEWS/Δελτίο τύπου / POOL

Η Lamda έχει εισπράξει ήδη 183 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2023, 09:19

Μολονότι τα έργα στο Ελληνικό βρίσκονται ακόμα στο πρώτο τους στάδιο, η Lamda Development έχει εισπράξει δεκάδες εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των κατοικιών που θα χτιστούν στο προσεχές μέλλον.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της εμβληματικής αυτής αστικής ανάπλασης, στη λεγόμενη «αθηναϊκή Ριβιέρα», ανακοίνωσε εισπράξεις 79 εκατ. ευρώ από τα οικόπεδα που προορίζονται για την ανέγερση βιλών στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου και άλλων 78 εκατ. ευρώ από τον Πύργο της Μαρίνας, τον πρώτο «πράσινο ουρανοξύστη» στην Ελλάδα. Επιπλέον, η Lamda Development έχει εισπράξει 26 εκατ. ευρώ για τα διαμερίσματα στις διπλοκατοικίες ή τριπλοκατοικίες πίσω από τις βίλες.

Συνολικά, τα έσοδα της εταιρείας από τις πωλήσεις ακινήτων και διαμερισμάτων έχουν ανέλθει σε 183 εκατ., ενώ επιπλέον εισπράξεις έγραψε η εταιρεία και από τη συνεργασία της με την ΤΕΜΕΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda Development προς το Χρηματιστήριο Αθηνών:

♦ Εχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 19 οικόπεδα (The Cove Villas) από το σύνολο των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε περίπου 77 εκατ. ευρώ (50% της αξίας του οικοπέδου). Επιπλέον έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για επτά οικόπεδα, με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω επτά οικόπεδα αναμένεται μέσα στο β’ τρίμηνο 2023.

♦ Εχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία (υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης) για 127 διαμερίσματα από το σύνολο των 169 διαμερισμάτων (75% του συνόλου) του Πύργου της Μαρίνας ή Riviera Tower, με τις συνολικές εισπράξεις από τις εν λόγω αγοραπωλησίες να ανέρχονται σε 71 εκατ. ευρώ (20% του τιμήματος). Ακόμα έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 27 διαμερίσματα (16% του συνόλου), με το συνολικό ποσό των προκαταβολών να ανέρχεται σε περίπου 8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας για τα εν λόγω 27 διαμερίσματα αναμένεται μέσα στο β’ τρίμηνο 2023. Οι διαπραγματεύσεις για τα υπόλοιπα 15 διαμερίσματα είναι σε τελικό στάδιο, προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές προκαταβολές από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

♦ Οσον αφορά τις λεγόμενες The Cove Residences (Condos), τις διπλοκατοικίες ή τριπλοκατοικίες πίσω από τις βίλες, για τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των εν λόγω διαμερισμάτων έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, που αντιστοιχούν σε περίπου 91% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας θα ξεκινήσει μέσα στο β’ τρίμηνο 2023, οπότε αναμένεται να εισπραχθεί 25% του συνολικού τιμήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...