199
|

Στους 19 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:16

Στους 19 οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:16

Οι ειδικοί το γνωρίζουν: με τον κορονοϊό, πολλοί από τους ασθενείς που διασωληνώνονται είναι πιθανόν να μην τα καταφέρουν. Η είδηση το μεσημέρι της Τρίτης ότι άλλοι δύο συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη στην Εντατική αύξησε τον αριθμητικό απολογισμό των θυμάτων αυτής της τρομακτικής επιδημίας: πλέον η Ελλάδα μετρά 19 νεκρούς από τον Covid-19.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένας 64χρονος άνδρας κατέληξε το πρωί στο «Σωτηρία». Στο ίδιο νοσοκομείο είχε πεθάνει μια 86χρονη γυναίκα, η οποία υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι το σημαντικό στοιχείο είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων, καθώς προς το παρόν όσοι καταλήγουν δεν είναι πολλοί. Αυτό το στοιχείο είναι ένα δείγμα του τι συμβαίνει στην κοινότητα, εξηγούν.

Μετά την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τη Δευτέρα, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ήταν 17 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 695. Από τους 114 νοσηλευόμενους, οι 35 ήταν διασωληνωμένοι.

«Η καμπύλη της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο, χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή τη δραματική αύξηση, αγοράσαμε χρόνο, μακάρι να αγοράσουμε κι άλλο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί, αλλά ούτε και ότι έχει αυξηθεί δραματικά», είχε πει μετά την ενημέρωση των ΜΜΕ, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...