474
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να ζήσουν στον Καναδά και ο βρετανικός Τύπος αναρωτιέται: ποιος το αποφάσισε; | REUTERS/Phil Noble/File Photo

Megxit: Η Μέγκαν στον Καναδά, ο ρόλος της Οπρα και μια βασιλική οικογένεια σε σοκ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 11:31
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να ζήσουν στον Καναδά και ο βρετανικός Τύπος αναρωτιέται: ποιος το αποφάσισε;
|REUTERS/Phil Noble/File Photo

Megxit: Η Μέγκαν στον Καναδά, ο ρόλος της Οπρα και μια βασιλική οικογένεια σε σοκ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 11:31

Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπειτα από μια αιφνιδιαστική απόφαση έρχεται η ώρα της  διαχείρισης –και μια βασιλική οικογένεια με ιστορία αιώνων δεν θα μπορούσε να το αφήνει αυτό στην τύχη.

Η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψε κιόλας στον Καναδά, όπως ανέφερε το BBC, την ώρα που στο Λονδίνο γίνονται συζητήσεις για τον ρόλο της όπως και του συζύγου της για την επόμενη ημέρα.

Το ζευγάρι είχε περάσει στον Καναδά έξι εβδομάδες για τις εορτές των Χριστουγέννων και το νέο έτος, προκαλώντας από τότε δυσθυμία καθώς προτίμησε να περάσει τις άγιες ημέρες μακριά από τους υπηκόους στη Βρετανία.

Θεωρείται δεδομένο πως η ξαφνική – και κατά τα φαινόμενα χωρίς προειδοποίηση– απόφαση του πριγκιπικού ζεύγους να μην ασκεί τα επίσημα καθήκοντά του «πλήγωσε» την βασιλική οικογένεια, όπως δεν απέφυγε να παραδεχτεί η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο σύζυγός της Φίλιππος και ο πατέρας του Χάρι, πρίγκιπας Κάρολος, ζήτησαν από το προσωπικό του παλατιού να βρουν μια λύση. Τα ερωτήματα πολλά και κυρίως λογιστικά καθώς κανείς δεν ξέρει πώς και αν ο Μέγκαν και ο Χάρι θα χρηματοδοτούνται στο εξής, τι θα κάνουν με την επίσημη οικία τους και πώς θα εντάσσονται στις εκδηλώσεις της οικογένειας.

Στη Βρετανία μετά το πρώτο σοκ έχει έλθει η ώρα των συζητήσεων σε επίπεδο κουτσομπολιού: Ποιος από τους δύο το αποφάσισε και για ποιον λόγο;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη, παρατηρεί το BBC. Ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν μια δύσκολη σχέση με τα συχνά πιεστικά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο πρίγκιπας έδειχνε να βαριέται τα τυπικά καθήκοντα.

Αρθρογράφος στην Daily Telegraph βλέπει πίσω από την απόφαση την αντίδρασή του ζευγαριού σε έναν «μισογυνικό και ρατσιστικό έθνος» που τους έκανε «σάκο του μποξ». Είναι αλήθεια ότι τα ταμπλόιντ έντυπα δεν είχαν σταματήσει να γράφουν και να σκαλίζουν τη ζωή του ζευγαριού, αλλά και ότι το ζευγάρι είχε απαντήσει με μηνύσεις. Οι New York Times, σε άρθρο άποψης, σημείωσαν ότι μόνο αν είσαι μαύρος Βρετανός μπορείς να καταλάβεις τι τράβηξε η Μαρκλ.

Μια άλλη εκδοχή έδωσε το αμερικανικό σκανδαλοθηρικό Page Six:

Η Οπρα Γουίνφρεϊ ήταν αυτή που έδωσε συμβουλές στη Μέγκαν Μαρκλ σχετικά με την επιθυμία της να χαράξει αυτόνομη πορεία μακριά από τη σκιά της βασιλικής οικογένειας. Η αμερικανίδα τηλεπερσόνα ενθάρρυνε το ζευγάρι να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζήσουν στη Βόρεια Αμερική και να χτίσουν το δικό τους «brand». Τους έκανε μάλιστα να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό.

Ακόμη όμως και αν η απόφαση ήταν κοινή, ο τρόπος της ανακοίνωσης άφησε τους πάντες έκπληκτους.

Πάντως, παρά την απόφασή του να ιδιωτεύσει, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Πρώτος είναι ο πατέρας του και ακολουθούν ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα τρία παιδιά του.

Το ζευγάρι θα διατηρήσει την ένοπλη φρουρά του, αλλά και μια επίσημη κατοικία εκτός Λονδίνου, την οποία προσφάτως ανακαίνισαν για 2,4 εκατ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...